Un primar și un consilier local din Botoșani, declarați incompatibili de ANI!

Un primar și un consilier local din Botoșani, declarați incompatibili de ANI!
  Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 21 foști sau actuali aleși locali (șapte primari, un fost primar, șase viceprimari, trei consilieri locali, doi foști consilieri locali și doi foști consilieri județeni) ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

  Din județul Botoșani, potrivit ANI, primarul comunei Unțeni, Dumitru Timișag, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 decembrie 2012 – 29 martie 2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Comunei Unțeni, cât și calitatea de reprezentant al Comunei Unțeni în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. NOVA APASERV S.A., Botoșani, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

Incompatibil a fost găsit și Aurel Lesuc, consilier local al Comunei Tudora și fost primar al comunei (mandatul 2008 - 2012) Jud. Botoșani S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de Primar al Comunei Tudora, întrucât, simultan cu funcția de primar, a deținut și funcția de reprezentant al unitătii administrativ - teritoriale Tudora în Adunările Generale ale Acționarilor societății comerciale de interes local NOVA APASERV S.A., Botoșani (perioada 10 martie 2011 - 20 iunie 2012), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), litera f) și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
203

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
283

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
222

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...