Un liceu din Botoșani și IȘJ provoacă cetățenii să meargă pe jos!

Provocarea vine în contextul Zilei Pământului, care se sărbătorește pe 22 aprilie.

Un liceu din Botoșani și IȘJ provoacă cetățenii să meargă pe jos!

Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani lansează în spațiul public o provocare pentru cetățeni.

„Lasă Pământul să respire!”, „Lasă-ți mașina acasă de Ziua Pământului!”.

Astfel, botoșănenii sunt provocați să meargă pe jos începând chiar de astăzi.

Cum poți arăta asta?

Pentru o zi, lasă acasă mașina personală și deplasează-te la serviciu sau la școală, pe jos, cu trotineta, bicicleta, mijloacele de transport în comun sau orice ai la îndemână.

De ce să dai curs provocării noastre? Iată câteva motive:

  1.               Pentru că educația și formarea joacă un rol esențial în a-i ajuta pe toți cetățenii, de la copii, la adulți, să treacă de la conștientizarea problemelor de mediu, la acțiuni individuale și colective de protecție a mediului.
  2.               Pentru că doar împreună putem susține educația și ne putem implica pentru a soluționa o problemă globală și a oferi o lume locuibilă generațiilor viitoare.
  3.               Pentru că e ziua Pământului și îi (îți) poți dărui, măcar pentru o zi, răgazul de a respira un aer mai curat.

Așa că, pe 22 aprilie, nu te grăbi! Fă-ți timp pentru Pământ și investește într-un viitor verde și un „cămin” curat!

Te invităm să te alături provocării Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani și a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și să contribui la schimbarea lumii în mai bine, pas cu pas, chiar din această zi.

Cele două instituții partenere, Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga’’ Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, doresc să ofere o experiență educativă, de conștientizare și responsabilizare eficientă și adecvată nevoilor școlarilor și preșcolarilor botoșăneni”, a declarat prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Romario Benzar, mesaje după accidentare: ”Chiar m-a impresionat!”. Când revine pe teren!

astăzi, 14:50
35

”Îmi doresc să îmi ajut echipa să ne salvăm!””Aștept miercuri sau joi să mă duc să îmi scoată firele și să fie totul bine ca să pot să încep a...

Covor asfaltic pe un drum județean important din Botoșani! (foto)

astăzi, 14:44
36

Unul dintre cele mai importante sectoare de drum, aflat în aceste momente în plin proces de asfaltare, este drumul județean DJ 296 Botoșani-Cișmea-intersecție Costești, acolo unde sun...

(A) WORK TAPE MEDICAL FIZIO S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 14:18
40

Beneficiarul WORK TAPE MEDICAL FIZIO S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Bulevardul George Enescu, Nr. 9 C, demisol, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "Dezvolta...