Un jandarm aflat în timpul liber a prins în flagrant doi suspecți de furt și a salvat viața unui bărbat

Un jandarm aflat în timpul liber a prins în flagrant doi suspecți de furt și a salvat viața unui bărbat

Vineri dimineață, un jandarm aflat în timpul liber a observat două persoane care, după ce au scos câteva bancnote dintr-un portofel, l-au aruncat în vegetație și au luat-o la fugă.

Întâmplarea a avut loc în apropierea Bazarului din municipiul Botoșani, iar subofițerul jandarm a pornit în urmărirea lor și, după o scurtă urmărire, i-a prins în parcarea unui supermarket din zonă.

Subofițerul a solicitat telefonic prezența unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, care i-a condus pe cei doi, în vârstă de 19, respectiv 15 ani la sediul inspectoratului, în vederea stabilirii situației de fapt.

Partea vătămată a fost identificată cu ajutorul documentelor de identitate găsite în portofelul abandonat și a reintrat în posesia bunurilor sustrase cu puțin timp în urmă.

Actele de sesizare a organelor de urmărire penală întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea competentei soluționări.

Aproximativ o oră mai târziu, după ce i-a predat pe făptuitori colegilor aflați în serviciu și se deplasa spre domiciliu, subofițerul a observat, pe terasa unui bar, un bărbat căruia i se făcuse rău și își pierduse cunoștința, fiind în pericol să se înece în urma regurgitării.

După ce l-a poziționat lateral și s-a asigurat că respiră, jandarmul a apelat numărul unic de urgență 112 și, până la sosirea unei ambulanțe, l-a supravegheat atent pentru a preveni o eventuală sufocare. Bărbatul a fost preluat de echipajul medical și transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie de 86 de ani băgată în spital de propriul fiu, pentru băutură

Marţi, 26 Octombrie 2021
754

O bătrână de 86 de ani, din Vorona, a ajuns la spital după ce a fost bătută de proriul fiu. Femeia a ajuns, vineri, la spital cu o ambulanță, plină de vânătăi şi le-a spus cadre...

Cum au ajuns câteva comune din Botoşani bătaia de joc a unei firme de stat la care sunt acţionare

Marţi, 26 Octombrie 2021
794

Două comune din judeţul Botoşani au investit milioane de euro în reţele de canalizare, dar nu le pot folosi legal pentru că nu au fost preluate de singurul operator regional autorizat, o fi...

ANM: Vreme mai rece în această săptămână

Marţi, 26 Octombrie 2021
178

Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea se va încălzi între 1 şi 4 noiembrie, &i...