Un jandarm aflat în timpul liber a prins în flagrant doi suspecți de furt și a salvat viața unui bărbat

Un jandarm aflat în timpul liber a prins în flagrant doi suspecți de furt și a salvat viața unui bărbat

Vineri dimineață, un jandarm aflat în timpul liber a observat două persoane care, după ce au scos câteva bancnote dintr-un portofel, l-au aruncat în vegetație și au luat-o la fugă.

Întâmplarea a avut loc în apropierea Bazarului din municipiul Botoșani, iar subofițerul jandarm a pornit în urmărirea lor și, după o scurtă urmărire, i-a prins în parcarea unui supermarket din zonă.

Subofițerul a solicitat telefonic prezența unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, care i-a condus pe cei doi, în vârstă de 19, respectiv 15 ani la sediul inspectoratului, în vederea stabilirii situației de fapt.

Partea vătămată a fost identificată cu ajutorul documentelor de identitate găsite în portofelul abandonat și a reintrat în posesia bunurilor sustrase cu puțin timp în urmă.

Actele de sesizare a organelor de urmărire penală întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea competentei soluționări.

Aproximativ o oră mai târziu, după ce i-a predat pe făptuitori colegilor aflați în serviciu și se deplasa spre domiciliu, subofițerul a observat, pe terasa unui bar, un bărbat căruia i se făcuse rău și își pierduse cunoștința, fiind în pericol să se înece în urma regurgitării.

După ce l-a poziționat lateral și s-a asigurat că respiră, jandarmul a apelat numărul unic de urgență 112 și, până la sosirea unei ambulanțe, l-a supravegheat atent pentru a preveni o eventuală sufocare. Bărbatul a fost preluat de echipajul medical și transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
14

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
133

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
64

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...