Un gând frumos pentru Ştefan Luchian

Un gând frumos pentru Ştefan Luchian
Copiii Liceului Tehnologic Special "Sfântul Stelian" Botoşani  au adus un omagiu la împlinirea celor 100 de ani de la moartea marelui pictor botoşănean Ştefan Luchian. Aceştia l-au sărbătorit prin diverse acţiuni fie în spaţiul şcolii, fie în comunitate.

Astfel, în spaţiul şcolii, copiii au urmărit cunoaşterea operei artistului (în special cunoscut ca pictor al florilor, al oamenilor simpli), proiectată în tablouri, de către elevii claselor a II-B, VII-A , VII-B, dar şi alegerea unui tablou care să poată fi reprodus – prin desen apoi prin culoare, pictură, cel mai uşor de realizat. Vizionarea filmului despre viaţa pictorului - Ştefan Luchian, avându-l în rol principal pe actorul Ion Caramitru şi alţi artişti români de excepţie, o activitate la propunerea unei eleve din clasa a VII –a.

Copiii au vizitat Casa memorială "Ştefan Luchian" (în cadrul Şcolii Altfel) de lângă teatrul de păpuşi, unde au fost întâmpinaţi de prof. Aglaia Corneanu, care a ţinut un discurs de excepţie şi a atins inimile copiilor, prin prezentarea vieţii artistului şi a operei, a prieteniei cu George Enescu din ultimele clipe ale vieţii.

Au participat la concertul susţinut de Filarmonica de Stat Botoşani- Filarmonica noastră -bijuteria noastră, în colaborare cu Fundaţia Ştefan Luchian, Consilul Local.

"Mi-am propus prin aceste activităţi să aducem un omagiu valorilor neamului românesc prin lărgirea orizontului cunoşterii de către tânăra generaţie de elevi. Elevii au fost foarte emoţionaţi când l-au văzut, într-un tablou, pe Enescu veghind suferinţele lui Ştefan Luchian, pe patul morţii", a precizat prof. Năstase Petronela.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
8

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
55

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
29

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...