Un botoșănean, printre românii care ne-au pus pe harta mondială a inovației!
RESPECT!

Un botoșănean, printre românii care ne-au pus pe harta mondială a inovației!

 ANDREI AVADANEI  Forbes.ro

Google a publicat lista celor mai inovatori 100 de oameni din Europa Centrala si de Est in anul 2016. Printre liderii care si-au castigat un loc pe lista inovatiei, numita New Europe 100, se afla si mai multi romani.

Acestia s-au remarcat in domenii diverse, cum ar fi securitate IT, comunicare digitala sau educatie. Ei se numara printre inovatorii de top din regiune, care au fost atent selectati de Google, Financial Times, Res Republica si Fundatia Internationala Visegrad.

Lista cuprinde persoane si organizatii care vin cu ceva nou si fac schimbari in societatea, politica si mediul de afaceri din Europa Centrala si de Est, prin ideilor si abordarile lor inedite, scrie Ziare.com, citand Financial Times.


Iata care sunt reprezentantii Romaniei pe lista New Europe 100:

Andrei Dunca, cofondator LiveRail, o platforma de monetizare a reclamelor video online, care s-a bucurat de un asemenea succes incat a fost cumparata de Facebook in 2014.

Dumitru Popescu, CEO al ARCA Space Corporation, care a dezvoltat ArcaBoard, o masinarie electrica zburatoare, disponibila pentru achizitionare.

Raul Popa, cofondator si CEO al TypingDNA, firma care face verificari biometrice analizand modul in care o persoana tasteaza.

Dan Nechita, consilier al premierului Dacian Ciolos pentru securitate cibernetica si sisteme informatice. Nechita este responsabil de proiectul IThub.gov.ro, platforma dezvoltata de Guvern impreuna cu sectrorul privat, care are scopul de a creste calitatea serviciilor publice prin tehnologie.

Mihai Raneti, Claudia Dehelean, Adina Brutaru, Kacper Gogol - fondatori si "hackeri etici" la Clepsisoft CyberFog, o companie care protejeaza organizatii prin crearea a mii de cumputere si servicii false, astfel incat cele reale sa fie ascunse in fata unui potential atac informatic.

Andrei Avadanei, CEO al Bit Sentinel Security, companie de securitate cibernetica.

Roxana Rugina, fondator al Fundatiei Simplon, care organizeaza cursuri de programare pentru copiii si adultii din Romania.

Andreea Hanganu, cofondator Institute for Digital Government (IDG), organizatie care isi propune sa contribuie la modernizarea institutiilor publice din Romania prin dezvoltarea comunicarii digitale.

Radu Puchiu, secretar de stat in Guvernul Romaniei, care face eforturi ca administratia din Romania sa comunice mai bine cu cetatenii prin tehnologie, parteneriate etc.

Attila Bustya si Andras Lenard, cofondatori ai Spider Drone Security, firma ce ofera servicii de monitorizare prin intermediul dronelor.



Andrei Avadanei, botoșăneanul care a revoluționat lumea IT!


În spatele uneia dintre cele mai mari conferințe de securitate informatică și hacking, DefCamp, se află un botoşănean, pe care presa de specialitate îl numeşte "hacker alb" de 23 de ani. Este certificat ca Offensive Security Certified Expert (OSCE), una dintre cele mai dificile atestări ale cunoștințelor tehnice din domeniul securității cibernetice recunoscute la nivel global.

Forbes.ro scrie că Andrei Avădănei a lansat conferința  de securitate informatică și hacking, DefCamp, a inițiat dezvoltarea Asociației Centrului de Cercetare în Securitate Informatică din România (CCSIR), a pus bazele Bit Sentinel împreună cu Alexandru Andrei. Acestea sunt doar câteva dintre performanțele tânărului de 23 de ani.

Andrei Avădănei a absolvit Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Botoșani, "perioadă frumoasă și activă", așa cum o descrie tânărul, în care a participat la mai mult de 50 de concursuri naționale și internaționale de algoritmică și dezvoltare de produse software, în urma cărora s-a plasat pe poziții fruntașe.

Anul 2009 a fost cel în care pasiunea sa pentru IT s-a extins de la olimpiadele la care participa în liceu, la dezvoltarea mai multor proiecte în acest domeniu. Astfel, a lansat platforma online Worldit, dedicată altor persoane care îi împărtășesc pasiunea pentru IT. Despre acest blog, Andrei spune că la un moment a ajuns să aibă mai mult de 100.000 de cititori lunar și i-a pemis să experimenteze și să înțeleagă mai bine ce înseamnă promovarea online și conceptul social media. Astăzi, blogul nu mai este activ. "Încerc să-mi redirecționez timpul pentru a crește conferința anuală DefCamp, dar și Bit Sentinel", explică tânărul. DefCamp a fost lansată tot în 2009. În acel an, comunitățile online de securitate cibernetică începeau să stabilească tot mai des întâlniri în offline. Prima ediție a conferinței DefCamp a fost în Bran, unde au participat aproximativ 60 de persoane.

Următoarea ediție a continuat la Iași, pentru ca ulterior evenimentul să se stabilească în București. Anul acesta, conferința a ajuns la cea de-a șaptea ediție, iar anul trecut a reușit să adune aproape 900 de participanți din peste 30 de țări. Implicarea lui Andrei în domeniul IT nu s-a oprit aici.

În 2011, a inițiat dezvoltarea Asociației Centrului de Cercetare în Securitate Informatică din Românoa (CCSIR), o organizație non-guvernamentală care desfășoară activități specifice domeniului securității cibernetice. Tot în acea perioadă, Andrei a obținut porecla "hackerul alb". În România, încă nu se cunoșteau foarte bine diferențele dintre infractorii cibernetici și specialiștii în securitate cibernetică, cum este Andrei. Pe atunci, toți erau cunoscuți drept "hackeri". În acest sens, specialiștii au hotărât să ofere explicații .

"Am folosit denumirea de «black hat hacker» pentru infractori și «white hat hacker» pentru specialiști. De aici și până la "hackerul alb", a rămas doar adaptarea termenului în limba română", spune tânărul. În 2015, Andrei Avădănei a mai lansat un proiect, Bit Sentinel, împreună cu un coleg, Alexandru Andrei. Compania este specializată doar pe nișa în care cei doi excelează, pentru a livra produse și servicii de calitate. Anul trecut, au lansat un serviciu gratuit, RO Hacked, "registrul atacurilor cibernetice din România". Proiectul urmărește și anunță site-urile din România care sunt victimele unui atac cibernetic. Planurile de viitor sunt multe. În timp ce consolidează poziția DefCamp la nivel internațional, și experimentează lansarea unor produse de securitate cibernetică la costuri ușor de acoperit, Andrei Avădănei și echipa sa vor lansa în curând Fendly.io, "un serviciu online prin intermediul căruia orice companie va putea identifica vulnerabilățile cu doar cateva click-uri. Vom elimina costurile și cunoștințele necesare pentru a utiliza, întreține și interpreta rezultatele acestor soluții de securitate […]", explică tânărul.

Chiar dacă are doar 23 de ani, Andrei Avădănei are deja o vastă experiență în domeniul IT. A pus bazele conferinței de securitate informatică și hacking DefCamp, cu aproape 900 de participanți în 2015, a inițiat dezvoltarea Asociației Centrului de Cercetare în Securitate Informatică din România șl a înființat proiectul  Bit Sentinel, incheie Forbes.ro materialul dedicat lui Alexandru Avădănei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O adolescentă de 15 ani din Botoșani a dispărut noaptea trecută de la domiciliu, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:45

GURIUC CLAUDIA ELENA are următoarele semnalmente: 1,65 m înălțime, 60 de kg, păr castaniu, tuns la nivelul umerilor, ochi căprui. Vestimentație la momentul plecării: geacă de fâ...

Protestul polițiștilor de la ordine publică a dat rezultat: Zilele de sâmbătă și duminică lucrate vor fi plătite!

astăzi, 15:29

Mobilizarea sindicaliștilor a adus un prim rezultat imediat, Guvernul anunțand că va face o excepție pentru angajații din ordine publică, acceptând să plătească suplimentar pentru munca...

Dan Negru, la pas prin Botoșani: ,,Cum de au ajuns toți "vecini de cartier”! (Video)

astăzi, 14:30

Cunoscutul om de televiziune Dan Negru, a luat la pas, duminică, 19 ianuarie, aleile Botoșaniului. Într-un video postat, acesta își exprimă mirarea și caută un răspuns referitor la ...