Udrea: Guvernul ia in calcul eliminarea stimulentelor

Udrea: Guvernul ia in calcul eliminarea stimulentelor

 ELENA UDREA  

Udrea: "In aceasta perioada, probabil ca solidaritatea inseamna sa accepti sa muncesti mai mult si sa fii platit mai putin".

Turismului, Elena Udrea, a anuntat miercuri ca Guvernul ar putea decide sa taie stimulentele salariale acordate in institutiile publice, pe considerentul ca solidaritatea in perioada de criza presupune sa accepti sa muncesti mai mult si platit mai putin.

"S-a discutat ca aceste stimulente sa nu se mai acorde si fie lucrul acesta sa se decida la nivelul cabinetului, pentru ca stimulentele le acorda doar ministrul, fie sa se ia o hotarare formala in Guvern prin care sa se interzica acordarea stimulentelor. Deci este o discutie ca aceste stimulente sa nu se mai acorde", a spus Udrea citata de Mediafax.

"Eu cred ca totusi ministrii sunt responsabili si nu au nevoie de o hotarare de guvern ca sa nu acorde aceste stimulente, care fac niste diferentieri intre angajatii din aceleasi ministere si din ministere diferite. E adevarat ca tocmai acesta este rostul stimulentelor: sa recompensezi pe cei care pe aceleasi functii au o munca diferita sau muncesc mai mult. Insa, in aceasta perioada, probabil ca solidaritatea inseamna sa accepti sa muncesti mai mult si sa fii platit mai putin", a mai adaugat Udrea.

Un document al Ministerului Finantelor prezentat in urma cu trei saptamani de agentia Mediafax releva ca fondul de stimulente rezervat angajatilor din institutii publice a depasit anul trecut 1,1 miliarde lei, pentru un numar mediu total de 336.648 posturi platite.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
116

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
366

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
67

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...