Tribunalul Botoşani a decis: U Cluj nu intră în faliment!

Tribunalul Botoşani a decis: U Cluj nu intră în faliment!
"Şepcile roşii" îşi mai trag sufletul o dată, după ce un complet de judecată specializat pe falimente a decis joi, la Tribunalul Botoşani, că "U" Cluj nu trebuie să intre în faliment, ci să ia toate măsurile pentru achitarea datoriilor!

Mai exact, judecătorii Tribunalului Botoşani au respins toate cererile creditorilor care solicitau declanşarea procedurii de faliment, dar şi celelalte cereri de intervenţie depuse de o parte din cei care mai au de recuperat bani.

"Respins cererea de intervenţie în interesul debitoarei formulată de Nera Mureşan Security SRL Floreşti ca inadmisibilă.Anulează cererea de intervenţie formulată de Petraru Aurelian Bogdan.Respins cererile creditorilor întemeiate pe prev. art. 105 alin.1 coroborate cu cele ale art. 107 alin.1 lit. C din Legea nr. 85/2006 cu modificările ulterioare. Definitivă şi executorie.Cu recurs", este una dintre motivările instanţei.

La termenul anterior, administratorul judiciar al clubului, Marieta Anastasescu, adusese dovezi ale negocierilor cu un grup de investiţii italian şi spunea că s-a ajuns la un acord pentru cedarea pachetului majoritar de acţiuni. Ca atare, italienii urmau să achite imediat datoriile clubului, prioritare fiind datoriile pentru cei trei reclamanţi, care se ridică la 200.000 de mii de euro. Mai mult, au şi băgat 10.000 de euro în club, în semn de bună credinţă.

De altfel, acesta a şi fost motivul amânării sentinţei, cu obligativitatea ca până pe 26 mai să se achite suma de 200.000 de euro, pentru a nu se decide falimentul societăţii. Numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar investitorii italieni nu au mai dat semne cum că ar fi interesaţi de tranzacţie. În cazul în care se va decide intrarea în procedura falimentului, "U" Cluj nu va putea evolua în sezonul viitor, mai sus de Liga a IV-a.

Pe de altă parte, trebuie spus că joi, în ziua termenului, la Tribunalul Botoşani au sunat zeci, dacă nu chiar sute, de suporteri, foarte interesaţi de soarta clubului lor preferat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
701

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
131

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
187

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...