Trei incendii în mai puţin de şase ore!

Trei incendii în mai puţin de şase ore!
Pompierii botoşăneni au intervenit, în ziua de 28 august 2012, pentru stingerea a trei incendii izbucnite în mai puţin de şase ore.

Primul apel de ajutor a venit din partea unui cetăţean din Mănăstirea Doamnei, comuna Curteşti, puţin după ora 13.00.

Acesta anunţa că un foc aprins pentru a distruge resturile vegetale adunate din gospodărie a scăpat de sub control, s-a extins la un depozit de furaje şi ameninţa să se propage la clădirile din apropiere.

Spre locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani. Pompierii au reuşit să stingă incendiul în mai puţin de o oră. A ars o tonă de furaje. În urma intervenţiei s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 30.000 lei.

Cinci ore mai târziu, un alt cetăţean din comuna Curteşti, a solicitat sprijinul pompierilor pentru stingerea unui incendiu care a cuprins vegetaţia uscată de pe un câmp din satul Agafton.

Incendiul a fost stins înainte de a produce pagube materiale. A ars doar vegetaţia uscată de pe cca. două hectare.

La ora 19.21, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre producerea unui incendiu în gospodăria unui localnic din Şoldăneşti, comuna Blândeşti.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardea depozitul de furaje, existând riscul ca flăcările să se extindă la locuinţa şi celelalte anexe din gospodărie. Incendiul a fost stins în mai puţin de o oră.

Alte două ore s-a intervenit pentru îndepărtarea oricăror urme posibile de reaprindere.

Flăcările au distrus cca. 10 tone de furaje. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de cca. 60.000 lei.

Cauza probabilă a incendiului o constituie acţiunea intenţionată. Cazul a fost preluat de poliţişti pentru identificarea autorului.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
151

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
293

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
67

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...