Tot mai multi medicii de familie semneaza contractul-cadru cu Casa de Sanatate

Tot mai multi medicii de familie semneaza contractul-cadru cu Casa de Sanatate

 RODICA HUTULEAC  

Potrivit presedintelui Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Botosani, pana astazi, 60 de medici de familie din judet au semnat acte aditionale, pe baza noilor norme. La finalul saptamanii trecute, dintre cei 160 de medici de familie din judetul Botosani, 120 au hotarat ca timp de 5 zile sa acorde doar consultatii gratuite, fara a elibera retete sau bilete de trimitere sau orice fel de document stipulat in contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate. O parte dintre acestia se pare insa ca au renuntat la protest si au parafat actul aditional cu Casa.

Medicii de familie acuza ca noile prevederi ale contractului-cadru le diminueaza cosiderabil veniturile si ii aduce la faliment.

De partea cealalta, reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate sustin ca fiecare medic va fi platit atat cat munceste.

"60 de medici de familie au semnat actul aditional, si pana la finalul zilei cred ca o sa vina sa semneze pana la 100. Faptul ca acuma se plateste 50% la per capita si 50 % la servicii, ca valoare, asta inseamna practic ca medicul va fi platit mult mai mult in functie de serviciile pe care le face, ceea ce nu poate fi decat un lucru foarte bun. Nu ia bani numai pentru ca are niste pacienti inscrisi pe liste, ci ia bani pentru ca ofera niste servicii si asta inseamna ca medicul trebuie sa fie la cabinet, pentru ca am avut si probleme cu unii care nu erau de gasit  la cabinet. Veniturile sunt in functie de ceea ce fac ei, la unii scad, la altii cresc sau raman acelasi. Luat ca si  buget global, venitul nu scade", a declarat Rodica Hutuleac, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Medicii de familie din Botosani vor avea maine o noua intalnire pentru a hotari daca vor continua sau nu protestul.

"Asociatia medicilor de familie este o organizatie democratica, si cei care au sustinut declarativ protestul este posibil sa fi renuntat. Marti vom vedea care este situatia si ce vom face in continuare. Din discutiile avute cu colegii de la nivel national, se continua protestele, nicun judet nu a renuntat. Noi am transmis toate doleantele noastre si asteptam sa vedem rezultatul", a declarat medicul Doru Culiceanu, vicepresedintele Asociatiei Medicilor de Familie.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
52

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
251

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...