Topul celor mai ieftine cazări pe litoralul românesc!

Topul celor mai ieftine cazări pe litoralul românesc!
Românii care vor să închirieze o locuinţă la malul Mării Negre pentru vacanţă, în loc să se cazeze la un hotel, vor plăti chirii mai ieftine cu până la 24% faţă de sezonul trecut, se arată într-o analiză realizată de portalul de anunţuri Imopedia.

Faţă de începutul anului, în această perioadă numărul anunţurilor de închirieri a crescut cu 26%.

"Închirierea unui apartament într-o staţiune de la malul mării pe o perioadă mai lungă de timp, de exemplu o lună, poate fi o soluţie mai ieftină pentru cei care doresc să îşi petreacă vacanţa pe litoralul românesc. Dacă cineva închiriază, spre exemplu un apartament cu două camere în Eforie Sud cu 165 euro pe lună, acolo pot sta pe rând câte o săptămâna patru familii, ceea ce înseamnă mai puţin de 50 euro pentru o vacanţă de o săptămână", a declarat Răzvan Muntean, directorul general al Imopedia.

Iata un top al celor mai ieftine staţiuni de pe litoralul românesc.

1. Eforie Sud

Cele mai ieftine chirii, potrivit bazei de date Imopedia, se găsesc în Eforie Sud, unde pentru o garsonieră se cere 90 euro/lună, cu 18% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Chiria unui apartament cu două camere este de 165 euro, iar pentru unul cu trei camere de 190 Euro. Tarifele sunt cu 20%, respectiv 21% mai mici decât în vara lui 2009.

2. Eforie Nord

În Eforie Nord cazarea timp de o lună într-o garsonieră costă în această perioadă 110 euro, mai puţin cu 19% decât vara trecută. Proprietarii apartamentelor cu două camere au scăzut şi ei tarifele, cu 20% până la 175 euro/lună. Şi chiriile apartamentelor cu trei camere sunt mai mici, în cazul lor se înregistrează o ieftinire de 22% faţă de anul trecut, chiria medie fiind de 200 euro/lună.

3. Costineşti


Cu 100 euro puteţi sta o lună de zile într-o garsonieră din Costineşti, ceea ce înseamnă o chirie cu 18% mai mică decât cea cerută vara trecută de proprietari. Dacă doriţi un apartament cu două camere trebuie să vă aşteptaţi la o chirie medie de 175 euro/lună, iar pentru un apartament cu trei camere la un tarif mediu de 200 euro/lună.

4. Mangalia

Dintre toate staţiunile de la malul mării, în Mangalia chiriile au scăzut cel mai mult faţă de anul trecut. Astfel, pentru o garsonieră au scăzut într-un an de zile cu 20%, ajungând la o valoare medie de 125 euro/lună. În cazul apartamentelor cu două camere se observă o ieftinire de 22%, chiria medii fiind în această lună de 190 euro. Cel mai mult au scăzut chiriile apartamentelor cu trei camere, unde se înregistrează o scădere de 24%. Tariful mediu este de 270 euro/lună.

5. Constanţa

În Constanţa este cea mai mare ofertă. Constănţenii cer o chirie medie de 175 euro/lună pentru o garsonieră, cu 12% mai puţin decât anul trecut. Pentru două camere, vor 250 euro/lună, iar pentru trei camere 380 euro, chiriile sunt cu 15% şi respectiv 17% mai mici deât în vara lui 2009.

6. Neptun

Dacă vreţi să închiriaţi o locuinţă în Neptun trebuie să ştiţi că pentru o garsonieră chiria medie este de 190 euro/lună. Preţul este cu 14% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă vă gândiţi la un apartamente cu două camere, aşteptaţi-vă să plătiţi în jur de 260 euro/lună. În cazul apartamentelor cu trei camere, chiriile medii ajung la 410 euro/lună, ceea ce înseamnă o scădere de 18% faţă de vara trecută.

7. Mamaia

Cele mai mari chirii le cer proprietarii din Mamaia care vor pentru o garsonieră 250 euro/lună. Preţul este cu 10% mai mic decât cel cerut în urmă cu un an. În ce priveşte apartamentele cu două camere, chiria medie ajunge la 320 euro/lună, ceea ce înseamnă cu 14% mai puţin decât în vara lui 2009. Chiriile apartamentelor cu trei camere au scăzut faţă de anul trecut cu 15 % ajungând la 500 euro pe lună.

 

sursa: capital.ro

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
256

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
179

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
48

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...