Topul celor mai cautati angajati pe piata muncii

Potrivit studiului Manpower, in topul celor mai cautati angajati pe piata muncii se mentin, ca si in ultimii doi ani, inginerii, muncitorii calificati si reprezentantii de vanzari.
In categoria muncitorilor calificati intra electricienii, zidarii, tamplarii, contructorii, instalatorii sau sudorii. De obicei, aceasta categorie de angajati trebuie sa aiba anumite competente specializate, care presupun experienta sau se invata in cadrul unui program de ucenicie.
 
O alta categorie de angajati greu de gasit pe piata muncii din Romania in 2010 o reprezinta operatorii de productie, dar si soferii si muncitorii necalificati, care au urcat cateva pozitii in top fata de anul trecut.
 
Astfel, daca anul trecut procentul companiilor care nu-si gaseau pe piata muncii angajatii de care aveau nevoie depasea 60%, in 2010 acesta a scazut la 36%, mentinandu-se cu 5 procente peste media globala si cu 13 procente peste media regionala a statelor din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).
 
Topul celor mai cautati angajati pe piata muncii din Romania:

1. Ingineri
2. Muncitori calificati
3. Reprezentanti vanzari
4. Soferi
5. Manageri
6. Operatori productie
7. Muncitori necalificati
8. Personal IT
9. Personal pentru hoteluri si restaurante
10. Personal contabil si financiar


In vederea realizarii studiului, Manpower a intervievat 750 de angajatori din Romania. Marja de eroare este de +/- 3,6%. La nivel mondial, au fost intervievati peste 35.000 de angajatori din 36 de tari.
 
sursa: incont.ro 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
88

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
867

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
406

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...