Toate telefoanele vor putea fi ascultate! Companiile de telefonie, obligate sa ceara datele utilizatorilor de cartele PrePay

Toate telefoanele vor putea fi ascultate! Companiile de telefonie, obligate sa ceara datele utilizatorilor de cartele PrePay
Deputatul PDL de Iasi Petru Movila a anuntat ca va depune in Parlament o initiativa legislativa privind obligativitatea operatorilor de telefonie mobila de a solicita si colecta datele personale ale utilizatorilor serviciilor de tip PrePay, scrie Mediafax.

Parlamentarul isi justifica propunerea prin faptul ca peste 90 la suta din apelurile primite la 112 anul trecut au fost false, iar utilizatorii nu au putut fi identificati.

De asemenea, Movila afirma ca o serie de infractiuni privind criminalitatea organizata, traficul de persoane sau cel de droguri de mare risc au fost initiate de persoane care foloseau serviciile PrePay, fiind astfel foarte greu de identificat, in lipsa unei baze de date privind identitatea utilizatorilor unui astfel de serviciu.
 
Potrivit proiectului de lege propus de deputatul Petru Movila, "furnizorul serviciului de comunicatii electronice destinat publicului are obligatia de a solicita un act de identitate al utilizatorilor serviciilor, indiferent de tipul serviciului, abonament sau PrePay".
 
De asemenea, utilizatorii serviciilor de comunicatii electronice au obligatia de a prezenta un act de identitate la achizitionarea serviciului.
 
In cazul in care serviciul de tip PrePay este achizitionat de o persoana juridica, aceasta este obligata sa prezinte furnizorului de servicii de comunicatii electronice destinate publicului un tabel cu datele personale ale utilizatorilor.
 
Deputatul PDL a mai spus ca sistemul colectarii datelor personale ale utilizatorilor serviciilor de telefonie mobila este obligatoriu in state precum Germania, Italia, Danemarca, Letonia, Bulgaria si Slovacia.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Raluca Turcan despre Legea accesibilizării actelor artistice pentru persoanele cu dizabilități: „Un pas către normalitate!”

astăzi, 18:04
22

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, apreciază drept „un pas mare către normalitate” adoptarea, miercuri, de către plenul Camerei Deputaţilor a legii care instituie obligaţia tuturor in...

Peste 1000 de posturi scoase la concurs în Poliția română!

astăzi, 17:23
86

 Înscrierile se fac online până la data de 05 iulie a.c., ora 16.00, inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la ace...

Slovacia – România, în această seară de la ora 19.00

astăzi, 14:21
101

Ultimul meci în Grupa E la EURO 2024 al naționalei antrenată de Edi Iordănescu este programat astăzi, 26 iunie, împotriva Slovaciei.Vezi cotele Superbet pentru confruntarea cu Slovac...