Tinerii pot pleca liniștiți din țară: românii matusalemici se vor putea pensiona chiar şi la 70 de ani!

Tinerii pot pleca liniștiți din țară: românii matusalemici se vor putea pensiona chiar şi la 70 de ani!

Guvernul lucrează la un proiect privind creşterea vârstei de pensionare. Anunţul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan, astăzi, care afirmă că românii se vor putea pensiona chiar şi la 70 de ani.

Decizia va fi însă opţională, spune vicepremierul. Vârsta standard de pensionare este în prezent de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei.

„În momentul de faţă, nu cred că România este pregătită pentru pensionare obligatorie la 70 de ani. Însă cred că se impune o discuţie în spaţiul public. Dacă persoanele doresc să opteze pentru creşterea vârstei de pensionare, atunci să o facă.  Dar nu cred că vom ajunge în curând la o creştere obligatorie a vârstei de pensionare. Dacă există o susţinere pentru această idee, atunci e posibil să luăm această măsură”, a spus Turcan.

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că, în acest moment la Ministerul Muncii există un proiect de lege în lucru care prevede că vârsta de pensionare ar putea să crească de la 65 de ani la 70 de ani.

Acest lucru va fi opţional şi doar în anumite domenii, precum Sănătate, Educaţie sau Cercetare.

Concret, acest lucru înseamnă că un profesor, spre exemplu, care în mod normal iese la pensie la 65 de ani va putea opta să rămână în învăţământ şi să iasă la pensie la vârsta de 70 de ani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
63

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
36

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
59

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...