Tineri din Balta Arsa, participanti in cadrul unui proiect european

Tineri din Balta Arsa, participanti in cadrul unui proiect european
Centrul de Resurse Economice pentru Educatie si Dezvoltare (CREED) în parteneriat cu Alternatif Gençlik Çalışmaları Derneği organizează în perioada 01.08.2012 – 02.02.2013 un proiect international de tipul schimb de tineri, numit APA - Act Protect Adapt ( Acţionează-Protejează-Adaptează).

Acesta este un proiect Tineret în acţiune, Acţiunea 1.1 Schimb bilateral de tineri, ce reuneşte 20 de persoane atât din ariile urbane cât şi din cele rurale din Turcia şi România pentru o activitate ce va dura 10 zile pe tema protecţiei mediului, punând accentul pe importanţa consumului de apă potabilă curată.

Activităţile propriu-zise se vor desfăşura în satul Balta Arsă, din judeţul Botoşani , şi au ca obiectiv principal "Conştientizarea tinerilor din mediul rural asupra importanţei îmbunătăţirii calităţii apei potabile ".

Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt :

1. Să faciliteze schimbul de experienţe, probleme şi soluţii în vederea asigurării calităţii apei de către 20 de tineri, 10 din Turcia şi 10 din România pe o perioadă de 10 zile.

2. Să implice 20 de tineri,10 din România şi 10 din Turcia pentru promovarea necesităţii protecţiei mediului în general şi protejarea apei potabile, în special, pe perioada celor 10 zile în cadrul unui Schimb de tineri şi diseminarea ulterioară a activităţilor desfaşurate.

3. Să crească gradul de conştientizare a 20 de tineri din Balta Arsă, Botoşani şi Gaziantep, Turcia cu privire la importanţa implicării lor în stoparea pericolului cauzat de consumarea apei poluate.

Activităţile sunt specifice educaţiei nonformale şi cuprind împărtăşirea experienţelor, discuţii deschise, campanii de promovare în comunitate şi evenimente intercultural. Impactul aşteptat asupra participanţilor este să valorifice competenţele în ceea ce priveşte munca interculturală, protecţia mediului şi să conştientizeze rolul pe care îl au ca şi cetăţeni europeni.

“Este vorba despre un proiect european desfasurat de oraganizatia Creed Romania in Parteneriat cu Parohia Balta Arsa si Scoala Cu clasele I-VIII Corni, ce isi propune un schimb de experienta cu tineri din Romania si Turcia, pe teme de ecologie, in special despre APA. In perioada 1-10 septembrie activitatile se vor desfasura la Complexul Agafton si localitatea Balta ArsaŢ, a spus preotul Marian Ionut Starica, din Balta Arsa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
20

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
45

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
101

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...