Ţigări de contrabandă ascunse în autoturism, depistate în PTF Stânca (fotogalerie)

Ţigări de contrabandă ascunse în autoturism, depistate în PTF Stânca (fotogalerie)

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit, într-un autoturism al unui cetăţean roman în vârstă de 63 de ani, 9400 de ţigarete pe care persoana intenționa să le introducă ilegal în România.

În data de 31 decembrie 2022, în jurul orei 00.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român în vârstă de 63 de ani, şofer al unui autoturism înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra  persoanei şi a mijlocului de transport, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în interiorul autoturismului şi la compartimentul motor, cantitatea de 9400 de ţigarete (470 pachete) cu timbru Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 2.350 de lei, persoana fiind sancționată de către organul vamal cu amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei.

(Comunicat ITPF Iași)



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
2

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
313

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
163

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...