TE APERI DE HOTI DACA LE CUNOSTI SECRETELE!

TE APERI DE HOTI DACA LE CUNOSTI SECRETELE!

 Bancomat cu pupitru fals  

Hotii de identitate dovedesc ca tin pasul cu tehnologia. Va prezentam mai jos doua dintre metodele de lucru ale acestora menite sa va lase fara bani in contul personal, prin obtinerea informatiile dorite de pe cardurile de credit, apoi clonarea acestora impreuna cu codul PIN.

PUPITRUL FALS - este montat peste cel original, avand aceeasi culoare si aceeasi forma. Acesta contine un cititor al cardului, copiind informatia care ulterior va fi clonata.

CUTIUTA CU RECLAME SI BROSURI - O cutiuta plina cu brosuri, ce contin oferte si reclame ale bancii posesoare a bancomatului pe care urmeaza sa-l folositi, apare pe unul din peretii din imediata apropiere a monitorului.

Pana aici nimic ciudat. Insa la o verificare amanuntita, iata ce se descopera: cutiuta este de fapt o carcasa in care este montata o micro camera. Aceasta este reglata sa vada tastatura si monitorul si poate trimite imaginile pana la o distanta de 200 de metri.

Pe langa aceasta camera, in cutiuta mai sunt montate si o baterie pentru camera precum si o antena pentru transmisia datelor.

Astfel de dispozitive montate la bancomate sunt de cele mai multe ori supravegheate, de aceea ar fi de preferat, in cazul depistarii lor, sa nu incercati sa le demontati, dar sa reactionati discret, anuntand cea mai apropiata autoritate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
607

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
172

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
448

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...