Taxele si impozitele, platite fara comisioane la banci

Romanii isi vor putea plati taxele si impozitele la banci fara a achita si comisioane, dupa ce Ministerul Finantelor va deschide conturi de plata ale Trezoreriei la institutiile de credit.

"Ministerul Finantelor Publice poate sa deschida, pe baza de conventii incheiate intre parti, conturi tranzitorii la institutii de credit, in vederea colectarii veniturilor bugetelor componente ale bugetului general consolidat de la contribuabilii persoane fizice, platitori de impozite, contributii, taxe sau alte venituri bugetare, clienti ai institutiilor de credit respective", se arata in proiectul de ordonanta de urgenta.

Suma colectata zilnic in contul prevazut va fi transferata de catre institutia de credit in contul Ministerului Finantelor Publice deschis la Trezoreria operativa centrala, cel tarziu in prima zi lucratoare urmatoare de la incasare.

In proiectul de ordonanta de urgenta se precizeaza si ca Ministerul Finantelor va restitui institutiei de credit sumele aferente mesajelor electronice de plata nedecontate. De asemenea, trezoreria statului va plati institutiei de credit comisioane din bugetul trezoreriei statului la nivelul comisioanelor percepute de Transfond SA.

Ministerul Finantelor va deschide conturi colectoare la banci si in scopul incasarii sumelor achitate online de catre contribuabili persoane fizice.

Persoanele fizice care detin conturi bancare isi pot achita taxele si impozitele prin ordine de plata catre Trezorerie si in prezent, dar operatiunea presupune anumite costuri.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
28

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
193

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
79

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...