Ţara care renunţă la o zi din an de dragul banilor

Ţara care renunţă la o zi din an de dragul banilor
Ştim cu toţii deja că în încercarea de a-şi susţine economia, ţările recurg la cele mai ciudate decizii. Una din ele este cea luată de Samoa, o insulă din Pacificul de Sud.

Guvernul a decis să dea timpul înainte cu o zi. Aceasta a decis să renunţe pur si simplu la ziua de 30 Decembrie 2011. Altfel spus, locuitorii vor trece din data de 29 Decembrie direct în 31 Decembrie în încercarea de a facilita afacerile cu Australia şi Noua Zeelandă,scrie CNN.

In prezent, Samoa este cu 21 de ore in urma fata de Sidney. Incepand cu 29 decembrie, va fi cu doar 3 ore inainte. Schimbarea vine dupa ce acum 119 ani, Samoa s-a mutat in directia opusa, in ceea ce priveste timpul. Apoi s-a transferat la fusul orar estic international, in incercarea de a sprijini comertul cu SUA si Europa. Dar cum timpurile se schimbă, Australia si Noua Zeelanda au devenit ulterior cei mai activi parteneri de afaceri.

"Cand facem afaceri cu Noua Zeelanda si Australia, pierdem doua zile de munca. Cand este vineri aici, este sambata in Noua Zeelanda, si cand suntem duminica la biserica, ei deja fac afaceri in Sydney si Brisbane", a declarat primul ministru samoan, Tuilaepa Sailele Malielegaoi.

Samoa este localizata la aproximativ jumatatea distantei dintre Noua Zeelanda si Hawaii si are o populatie de 180.000 de locuitori.

 

money.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
460

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
265

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
74

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...