TABULEAC: "Asistam la o agresiune a Ministerului Sanatatii fata de interesele cetatenilor judetului Botosani"

TABULEAC: "Asistam la o agresiune a Ministerului Sanatatii fata de interesele cetatenilor judetului Botosani"

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, acuza Ministerul Sanatatii ca face presiuni in teritoriu pentru a se accepta masurile de comasare a spitalelor, desi unitatile sanitare sunt, cel putin teoretic, in administrarea autoritatilor judetene. Astfel, spune Tabuleac, ministerul a decis, fara sa se consulte in teritoriu, inclusiv reducerea numarului de paturi.

"Imi exprim mahnirea pentru cum se lucreaza la nivel de institutii ale statului in ceea ce priveste aceasta asa-zisa restructurare in domeniul sanitar. Dupa ce s-au facut tot felul de dezbateri, eu le-as numi chiar presiuni, ca alt rost nu vad pentru a ne determina sa hotaram comasari, desfiintari de spitale, acum vad ca s-a trecut la planul B si Ministerul Sanatatii decide unilateral pe care spitale sa le desfiinteze si vad ca le desfiinteaza sau cel putin a inceput sa le desfiinteze prin reducerea numarului de paturi, atributiune care se sustine prin interpretarea unor texte de lege si care ar fi exclusiva autoritatilor centrale a Ministerului Sanatatii. Mai nou, s-a dat si un ordin al MS, potrivit caruia in judetul Botosani numarul de paturi s-ar reduce cu 221", a declarat Mihai Tabuleac.

Presedintele CJ Botosani spune ca Ministerul Sanatatii stabileste atat reducerea numarului de paturi pe judet, cat si repartizarea acestor reduceri intre unitatile spitalicesti.

"Se fac pe deasupra capului nostru si se pare ca vor sa ajunga la desfiintarea spitalelor prin reducerea numarului de paturi. Asa descentralizare, ce pot sa spun decat halal de ea si de cei care au facut-o si o desfac acum. In ceea ce ma priveste, vreau sa spun ca asistam la o agresiune a MS fata de interesele cetatenilor judetului Botosani si ca este foarte dificil pentru noi, pentru managerii de spitale, pentru personalul sanitar, de a presta un serviciu de calitate fata de populatie, in conditiile in care suntem amenintati in fiecare zi ca ni se desfiinteaza spitale sau se reduc paturi pentru bolnavi", a precizat presedintele CJ.

In acest fel, spune Mihai Tabuleac, MS ignora adevaratul indicator, si anume starea de sanatate a populatiei, numarul de bolnavi, calculandu-se doar dupa numarul de paturi, de spitale si "dupa nu stiu ce interese". "Dupa cum scrie in ordinul MS, noi nu putem face nimic, asteptam ca decizia sa o ia ministerul, directiile de sanatate publica teritoriale si CAS", a completat Tabuleac.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
421

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
573

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
682

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...