Sute de credinciosi la Procesiunea de Florii-FOTO

Sute de credinciosi la Procesiunea de Florii-FOTO
Sute de botosaneni, de toate varstele, au participat astazi la Procesiunea de Florii purtand in maini ramuri de salcie, busuioc si flori.

Printre participantii la Procesiune s-au numarat si primarul Catalin Flutur, alaturi de sotie si Corneliu Furtuna, presedintele PNTCD.









Credinciosi si preoti, din tot orasul, s-au adunat la “Biserica "Sfintii Voievozi", dupa care au parcurs traseul Biserica "Sfantul Mare Mucenic Gheorghe" – Biserica Uspenia – Biserica "Sfantul Spiridon".









Procesiunea a fost condusa de un sobor de peste 20 de preoti.

In dreptul bisericilor s-au rostit ectenii, iar pe parcursul Procesiunii credinciosii au intonat cantari specifice sarbatorii Floriilor si perioadei Postului Mare, marcand totodata drumul Mantuitorului pana la intrarea in Ierusalim.

Ziua in care Hristos l-a inviat pe Lazar este marcata in fiecare an in sambata premergatoare Floriilor. Invierea lui Lazar este simbolul invierii viitoare a neamului omenesc.

Salcia pe care credinciosii o poarta in maini simbolizeaza biruinta vietii asupra mortii.







Obiceiul procesiunii exista si inainte de 1947, dar a fost apoi interzis de comunisti, el fiind reluat, de cativa ani, in mai toate orasele tarii.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
17

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
503

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...

Botoșănean adus sub escortă din Austria, băgat direct în penitenciar!

astăzi, 14:01
125

Printre cele 9 persoane se află și un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Botoșani.Botoșăneanul era dat în urmărire internațională pentru săvârşirea de infracţi...