Suspiciuni de gripa noua: Doi barbati au murit la spital, din cauza pneumoniei si a bronhopneumoniei!

Suspiciuni de gripa noua: Doi barbati au murit la spital, din cauza pneumoniei si a bronhopneumoniei!

 Ecaterina Chihaia  

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Botosani, in primele doua zile ale acestei saptamani, doi barbati au decedat la sectia de Reanimare a Spitalului Judetean, dupa cateva ore de la internare, din cauza pneumoniei si a bronhopneumoniei.

"Unul a murit marti dimineata, iar celalalt a murit luni dimineata. Ei s-au prezentat cu 24 de ore inainte de a se inregistra evenimentul. In familie nu putem pune diagnosticul de contact cu un caz de gripa si nu ne putem pronunta. Dar fiind vorba de o pneumonie, trebuie asistenta de specialitate. Unul dintre ei suferea de obezitate, iar celalalt avea o afectiune neuropsihica. Masina va pleca astazi, cel tarziu maine la Bucuresti, cu noi probe, inclusiv probe de la persoanele decedate cu pneumonie, bronhopneumonie", a declarat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog sef din cadrul DSP.

In prezent, in judetul Botosani sunt inregistrate 17 cazuri de gripa noua, cu 9 internari care sunt cazuri medii spre severe. Conform celor declarate de epidemiologul sef al DSP, acum nu se mai interneaza formele usoare de gripa noua, se interneaza doar persoanele care au si pneumonie sau care au acutizata boala de baza.

"Sunt oameni care se neglijeaza cu diverse afectiuni, care ajung prea tarziu la spital si nu mai este nimic de facut. Cei care sunt acum internati in spital cu gripa noua, daca ar fi inceput un tratament corect cu o saptamana inainte, acum nu ar mai fi fost internati in spital", a conchis Ecaterina Chihaia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
531

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
58

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
63

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...