Suspiciuni de frauda in legatura cu programul de analize medicale gratuite!

Suspiciuni de frauda in legatura cu programul de analize medicale gratuite!
Analizele la control! Programul de analize medicale gratuite care s-au efectuat pe baza taloanelor elaborate de Ministerul Sanatatii va fi verificat de un audit al Bancii Mondiale.

Ministerul Sanatatii a cerut acest audit din cauza suspiciunilor de frauda in privinta unor analize care nu s-ar fi efectuat niciodata, dar care au fost decontate.

Anuntul a fost facut de reprezentantii Ministerului Sanatatii in acest sfarsit de saptamana dupa mai multe sesizari primite din teritoriu.

"Domnul ministru a solicitat un audit al Bancii Mondiale, care sa fie independent, sa nu fie in legatura cu politica pentru a nu se interpreta", a precizat Cristian Irimie, secretar de stat in MS.

Medicul a aratat ca suspiciunile au pornit de la faptul ca la unele laboratoare numarul de analize decontate este mult mai mare decat cantitatea de produse necesare efectuarii acestor teste, aflata in inventar.

De exemplu, un laborator primeste de la minister bani pentru 100.000 de analize, dar substantele de care dispune (kit-uri) ii ajung doar pentru 50.000 de analize.

La Botosani au fost efectuate peste noua milioane de analize pentru care s-au decontat aproape 5 milioane de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furnizarea apei se va relua în Dorohoi astăzi, începând cu ora 10:00

astăzi, 08:37
48

Reprezentanții societății de apă Nova Apaserv fac precizarea că, din cauza complexității lucrării de remediere a avariei din zona Cervicești Deal de pe conducta de transport a apei tratate DN...

Calendar Ortodox: Sf. Cuv. Maria Egipteanca; Sf. Mc. Gherontie; Sf. Cuv. Varsanufie de la Optina (Pomenirea morților)

astăzi, 08:33
33

Cuvioasa Maria s-a născut în Egipt şi încă de la 12 ani a plecat din casa părinţilor ei şi s-a dus în Alexandria. Fiind tânără şi frumoasă, a căzut într-o at&a...

Vacanța de Paște începe într-o săptămână. Elevii și profesorii au 12 zile libere, până pe 19 aprilie când revin la cursuri în ultimul modul de învățare

Vineri, 31 Martie 2023
244

Mai sunt 7 zile până la vacanța de Paști din anul școlar 2022-2023. Elevii și profesorii încep vacanța de vineri, 7 aprilie, o parte sărbătoresc Paștele catolic pe 9 aprilie, iar ...