Suspiciuni de frauda in legatura cu programul de analize medicale gratuite!

Suspiciuni de frauda in legatura cu programul de analize medicale gratuite!
Analizele la control! Programul de analize medicale gratuite care s-au efectuat pe baza taloanelor elaborate de Ministerul Sanatatii va fi verificat de un audit al Bancii Mondiale.

Ministerul Sanatatii a cerut acest audit din cauza suspiciunilor de frauda in privinta unor analize care nu s-ar fi efectuat niciodata, dar care au fost decontate.

Anuntul a fost facut de reprezentantii Ministerului Sanatatii in acest sfarsit de saptamana dupa mai multe sesizari primite din teritoriu.

"Domnul ministru a solicitat un audit al Bancii Mondiale, care sa fie independent, sa nu fie in legatura cu politica pentru a nu se interpreta", a precizat Cristian Irimie, secretar de stat in MS.

Medicul a aratat ca suspiciunile au pornit de la faptul ca la unele laboratoare numarul de analize decontate este mult mai mare decat cantitatea de produse necesare efectuarii acestor teste, aflata in inventar.

De exemplu, un laborator primeste de la minister bani pentru 100.000 de analize, dar substantele de care dispune (kit-uri) ii ajung doar pentru 50.000 de analize.

La Botosani au fost efectuate peste noua milioane de analize pentru care s-au decontat aproape 5 milioane de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Farul - CFR Cluj, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 14:59
10

Campioana României primește astăzi vizita celor de la CFR Cluj în etapa cu numărul 29 din Superligă.Urmărește toate meciurile tale preferate și descoperă cea mai bună ofertă de...

Atelier de lucru „Starea de bine în școală” cu profesori din Albești și Ștefănești (foto)

astăzi, 14:29
24

În săptămâna 30 octombrie – 3 noiembrie 2023, 10 cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Albești au participat la cursul Erasmus+ acreditat cu numărul 2020-1-RO01-KA120-S...

15 mărturisitori și cuvioși vor fi trecuți în rândurile sfinților de către Biserica Ortodoxă Română, pe listă se află și trei botoșăneni!

astăzi, 13:38
106

Cincisprezece cuvioși și mărturisitori români sunt propuși spre canonizare, iar proclamarea canonizării lor va avea loc anul următor când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de l...