Suspiciuni de frauda in legatura cu programul de analize medicale gratuite!

Suspiciuni de frauda in legatura cu programul de analize medicale gratuite!
Analizele la control! Programul de analize medicale gratuite care s-au efectuat pe baza taloanelor elaborate de Ministerul Sanatatii va fi verificat de un audit al Bancii Mondiale.

Ministerul Sanatatii a cerut acest audit din cauza suspiciunilor de frauda in privinta unor analize care nu s-ar fi efectuat niciodata, dar care au fost decontate.

Anuntul a fost facut de reprezentantii Ministerului Sanatatii in acest sfarsit de saptamana dupa mai multe sesizari primite din teritoriu.

"Domnul ministru a solicitat un audit al Bancii Mondiale, care sa fie independent, sa nu fie in legatura cu politica pentru a nu se interpreta", a precizat Cristian Irimie, secretar de stat in MS.

Medicul a aratat ca suspiciunile au pornit de la faptul ca la unele laboratoare numarul de analize decontate este mult mai mare decat cantitatea de produse necesare efectuarii acestor teste, aflata in inventar.

De exemplu, un laborator primeste de la minister bani pentru 100.000 de analize, dar substantele de care dispune (kit-uri) ii ajung doar pentru 50.000 de analize.

La Botosani au fost efectuate peste noua milioane de analize pentru care s-au decontat aproape 5 milioane de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
14

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
28

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
53

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...