Surpriză în "dosarul păcănelelor"! Cele patru firme nu pot fi îngropate!

Surpriză în "dosarul păcănelelor"! Cele patru firme nu pot fi îngropate!
Încă o lovitură a procurorilor anticorupţie în "dosarul păcănelelor". Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut în instanţă interzicerea dizolvării, până la finalizarea procesului, a societăţilor DV Consulting, Trans Expres, Panayotis şi Maresi SRL, suspectate că foloseau slot-machine-uri clonate, şi aplicarea interdicţiei de a mai efectua activităţi care fac obiectul cercetărilor.

Potrivit deciziei de luni a Curţii de Apel Suceava, judecătorii au admis propunerea anchetatorilor. Cu alte cuvinte, administratorii celor patru societăţi nu au voie să încerce să solicite insolvenţa sau dizolvarea lor, dar nici să mai realizeze activităţile pentru care sunt acum cercetaţi de DNA- jocuri de noroc, în speţă.

Decizia Curţii de Apel sună astfel:

"Dispune luarea măsurilor preventive a interzicerii iniţierii ori, după caz, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice, precum şi a interzicerii desfăşurării activităţilor de natura celor cu ocazia cărora a fost comisă infracţiunea - respectiv a activităţilor de exploatare a aparatelor de joc de tip slot-machine şi a oricăror activităţi din domeniul jocurilor de noroc, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 25.01.2016 până la data de 24.03.2016, faţă de următoarele persoane juridice inculpate: - S.C. Trans Expres S.R.L. Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc, - S.C. Panayotiss S.R.L. Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

Dispune luarea măsurilor preventive a suspendării procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice, precum şi a interzicerii desfăşurării activităţilor de natura celor cu ocazia cărora a fost comisă infracţiunea - respectiv a activităţilor de exploatare a aparatelor de joc de tip slot-machine şi a oricăror activităţi din domeniul jocurilor de noroc, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 25.01.2016 până la data de 24.03.2016, faţă de următoarea persoană juridică inculpată în cauză: - S.C. DV Consulting S.R.L. Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

Dispune luarea măsurii preventive a interzicerii iniţierii ori, după caz, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice, pentru o perioadă de 60 de zile începând cu data de 25.01.2016 până la data de 24.03.2016, fa?ă de următoarea persoană juridică inculpată în cauză: - S.C. Marsesi S.R.L. Piatra Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare pentru persoanele juridice inculpate prezente (S.C. DV Consulting S.R.L. Botoşani, S.C. Panayotiss S.R.L. Botoşani, S.C. Marsesi S.R.L. Piatra Neamţ şi procuror, şi, de la comunicare, pentru persoana juridică inculpată lipsă S.C. Trans Expres S.R.L. Botoşani"
, după cum se arată în decizia Curţii de Apel Suceava.

Pe de altă parte, nici cea de-a doua încercare în nume propriu, de a scăpa din arestul preventiv, nu a fost încununată de succes. Solicitarea omului de afaceri botoşănean Costel Calistru, ca instanţa să-i preschimbe măsura preventivă, din arest preventiv în arest la domiciliu, a fost respinsă de judecătorii Curţii de Apel Suceava. Legea îi dă dreptul proprietarului restaurantului Rediu să conteste măsura la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Spune-ne opinia ta