Sucevenii, hotărâţi să blocheze în instanţă roţile autoutilitarei care le ridică maşinile

SC Hi Speed Recovery SRL, firma adusă de la Botoşani de autorităţile locale din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, să ridice autovehiculele parcate neregulamentar pe raza oraşului, este contestată în instanţă de tot mai multe persoane ale căror autoturisme au fost "săltate", abuziv susţin acestea.

În ultimele două luni, pe rolul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, s-au înregistrat mai multe plângeri contravenţionale, reclamanţii chemând în instanţă atât firma botoşăneană, cât şi partenerii de afaceri ai acesteia, primăria şi poliţia locală.


Cum se apără în instanţă firma care ridică maşinile


În întâmpinările înaintate instanţei de judecată, reprezentanţii SC Hi Speed Recovery SRL Botoşani precizează că "obligaţia de a dispune ridicarea unui autovehicul parcat neregulamentar este atributul exclusiv al agenţilor constatatori", făcând referire directă la agenţii Poliţiei locale din cadrul Primăriei Câmpulung Moldovenesc. Teoretic, nu "hingherii" de maşini hotărăsc care maşini să fie ridicate, care blocate şi care trecute cu vederea, ci poliţiştii locali.

Ori, aşa cum am arătat în ediţiile anterioare, săptămâna trecută am monitorizat activitatea "hingherilor" de maşini şi am observat exact contrariul.

Dintr-un VW Golf 3 Combi (BT -04 –LUP), autoturism neinscripţionat, angajaţi ai SC Hi Speed SRL fac ture prin zona centrală a municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar când dau de un nefericit care şi-a parcat maşina pe marginea drumului, încep "vânătoarea". Fac discret fotografii la maşină, cheamă poliţistul local să semneze procesul verbal de contravenţie, iar de la câteva străzi distanţă, apare autoutilitara de ridicare. Totul se întâmplă în câteva minute, iar operaţiunea de ridicare propriu-zisă durează în medie 30 -40 de secunde.

Tot în întâmpinările trimise instanţei de judecată, firma de maşini îşi ia măsuri de precauţie în cazul în care vreunul dintre reclamanţi ar avea câştig de cauză: "în cazul admiterii plângerii, obligarea la plata despăgubirilor solicitate de petent ar trebui să cadă în sarcina celui care a întocmit în mod greşit înscrisul sau l-a întocmit cu încălcarea reglementărilor locale, şi nu în sarcina operatorului de transport". Practic, dacă e vreo greşeală, să o plătească poliţistul local care a întocmit procesul verbal de contravenţie şi a dispus ridicarea autoturismului.

Material complet pe monitorulsv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) 8 Martie la Restaurant D.A.R. – O seară plină de eleganță și rafinament!

astăzi, 11:00

În data de 8 Martie, D.A.R. Events, Restaurant & Barn vă invită să sărbătoriți frumusețea, grația și bucuria de a fi femeie! Echipa Restaurantului D.A.R. a pregătit o seară de ne...

Zonele frecventate de tineri în atenția polițiștilor: Acțiune pentru siguranța cetățenilor din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:55

Polițiștii de imigrări din Botoșani, împreună cu colegii lor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșa...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Sportiva din Darabani care a făcut performanță în handbal!

astăzi, 10:16

Născută pe 24 februarie 1990, în Darabani, Ana Maria Dragut nu a uitat niciodată de unde a plecat, nici că a deprins pasiunea pentru handbal de la Valentin Dascălu, profesorul din localitat...