Stroe, despre listele electorale: Vor fi modificari majore, care vor rasturna decizia CCR

Stroe, despre listele electorale: Vor fi modificari majore, care vor rasturna decizia CCR

   Realitatea TV

La Ministerul de Interne se numara, si duminica, cifra totala a cetatenilor inscrisi pe listele electorale in baza carora s-a organizat si desfasurat referendumul.

Conform lui Radu Stroe, ministrul delegat pentru Administratie, rezultatele finale vor schimba decizia CCR. Stroe le-a spus jurnalistilor ca, potrivit datelor primite, sunt modificari majore in listele electorale, care vor "rasturna decizia CCR".

Ministrul s-a referit la persoanele cu acte de indentitate expirate, care figureaza pe listele electorale, dar si la cei decedati. Stroe a evitat insa sa se pronunta asupra romanilor din strainatate, dar a subliniat ca au fost primite toate datele cerute administratiilor locale.

MAI trebuie sa finalizeze actualizarea listelor electorale pana luni, asa cum a cerut Curtea Constitutionala.

Astfel, la sediul Ministerului inca se lucreaza la acest lucru, acolo fiind prezenti reprezentanti ai Institutului National de Statistica, ai Ministerului de Externe, precum si ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe. Conducerea MAI s-a reunit si sambata dimineata pentru a discuta despre stadiul privind actualizarea listelor electorale.

"Pana luni o sa trimit, asa cum e termenul prevazut in radiograma judetelor, toate informatiile legate de acele operatiuni care trebuiau sa le realizeze in listele electorale pana pe data de 10 iulie, asa cum a cerut Curtea Constitutionala", a declarat seful MAI, Mircea Dusa.

El a evitat sa spuna daca sunt modificari in listele permanente electorale si a subliniat ca toate datele vor fi oferite luni, la finalul raportarilor din judete si ale institutiilor abilitate.

Sursa: Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
4

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Iason şi Sosipatru; Sf. Mc. Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia

astăzi, 08:00
10

Intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim pregătea biruinţa Sa asupra morţii şi deschiderea drumului de mântuire către Ierusalimul ceresc, pentru toţi cei ce aveau să c...

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
483

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...