Ștefan Teișanu, fondator al Asociației Nord, a fost ales membru al Consiliului Economic și Social

Ștefan Teișanu, fondator al Asociației Nord, a fost ales membru al Consiliului Economic și Social

Dărăbăneanul Ștefan Teișanu, unul dintre inițiatorii Festivalului „Zilele Nordului” și membru fondator al Centrului Cultural Clujean și Asociației Nord, a fost ales în cadrul Consiliului Economic și Social.

Ștefan Teișanu a fost ales alături de alți doi clujeni implicați în activități culturale, este vorba despre Marton Balogh și Cristian Hordilă. Ultimul este manager al Festivalului de Film Transilvania. Consiliul Economic și Social (CES) din România este un organism instituțional consultativ al Parlamentului și al Guvernului.

Acest for constituțional ar trebui să fie un loc de reprezentare, dialog și dezbatere al partenerilor sociali și societății civile organizate. Activitatea noului CES a început chiar din primele zile ale anului, prima ședință fiind convocată pe 7 ianuarie.

Ștefan Teișanu și-a motivat candidatura prin lipsa de atenție pe care o acordă guvernanții domeniului cultural:

„În decizia mea de a candida pentru Consiliul Economic și Social a contat și faptul că, la fel ca în mai toate forurile Statului Român, cultura nu este suficient de bine reprezentată în CES. De fapt, e un domeniu abia amintit între două virgule. În realitate, cultura produce în fiecare an peste 3,5% din PIB-ul României, semnificativ mai mult decât industria extractivă sau turismul, de exemplu.

Dincolo de rolul său economic important, ca generator de valoare economică, ca angajator direct sau indirect de sute de mii de persoane și ca și catalizator de dezvoltare economică, domeniul culturii este esențial pentru buna funcționare a societății, în ansamblul său”, a declarat Ștefan Teișanu pentru Darabaneni.ro.

Sursa: Darabaneni.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
443

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
57

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
76

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...