Statistici: Oriunde e mai bine ca la Botoșani. La București pensia este cu 37% mai mare decât pensia medie din Botoşani

Statistici: Oriunde e mai bine ca la Botoșani. La București pensia este cu 37% mai mare decât pensia medie din Botoşani

Cea mai mare medie a pensiilor din România pentru anul 2019 se găsește în București, iar valoarea acesteia este de 1.500 de lei, cu 37% mai mare decât pensia medie din Botoşani.

Potrivit Institutului Național de Statistică, cele mai mari pensii din România se înregistrează în Capitală. Aici, un pensionar câștigă în medie aproximativ de 1.504 lei lunar, cu 21 de procente mai mult decât media naţională a valorii pensiilor la sfârşitul primului trimestru al anului 2019.

Pe locul doi în topul pensiilor medii, pe județe, se află Hunedoara, cu o medie de 1.499 de lei în primul trimestru.  Creșterea mare a pensiilor din acest județ se datorează, în mare parte, pensionării minerilor din Valea Jiului, scrie Ziarul Financiar.

Potrvit unui comunicat de presă emis de INS, în trimestrul I, 2020, numărul mediu de pensionari a fost de 5,133 milioane persoane, în scădere cu 7 mii persoane faţă de trimestrul precedent.

Pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari - de asigurări sociale, invaliditate, urmaș - plătite de casele de pensii ) a fost de 1423 lei, în creṣtere cu 0,8% faṭă de trimestrul precedent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
127

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
93

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
86

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...