Reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat hotărârea care prevede prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile.
În această perioadă sunt impuse restricții, cum ar fi interzicerea circulației de la ora 22:00 până la ora 05:00, exceptând persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, dar care trebuie să prezinte un certificat verde și să aibă un motiv bine întemeiat pentru a se deplasa în acest interval orar.
De asemenea, sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferințe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private, cum ar fi nunți, botezuri, mese festive și altele, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise sau deschise.
Accesul în toate zonele care nu sunt esențiale intrarea se va face pe baza certificatului verde. Însă, în magazinele alimentare din mall-uri se va putea intra doar cu acest certificat.
Masca de protecție rămâne obligatorie peste tot.
Competițiile sportive se vor desfășura fără public, concertele și spectacolele în aer liber vor fi interzise, iar cinematografele și teatrele vor funcționa la capacitate de 30%, însă cu certificat verde sau dovada trecerii prin boală.
Programul restaurantelor va fi limitat la ora 21:00 și vor putea intra doar persoanele cu certificat verde COVID-19 sau care au fost infectate cu SARS-CoV-2 și s-au vindecat.
Barurile, cluburile și discotecile vor fi închise. La piscine și săli de jocuri de noroc este permis accesul în limita a 30% din spațiu pentru cei vaccinați cu schemă completă și trecuți prin boală, în intervalul orar 05:00-21:00. Aceleași condiții sunt și la locurile de joacă pentru copii.
Cultele religioase pot organiza slujbele și rugăciuni colective în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară, precum și procesiuni.
Pe durata stării de alertă, angajatorii dispun organizarea muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă, pentru cel puțin 50% din angajați, acolo unde specificul activității permite.
Accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, operatoriilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber sunt permise cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.