Spune-mi ce muzica asculti, ca sa-ti spun cat esti de inteligent!

Spune-mi ce muzica asculti, ca sa-ti spun cat esti de inteligent!

Beyonce Knowles & Jay Z

Preferintele muzicale spun multe despre nivelul de inteligenta al ascultatorilor. Cel putin asa sustine Virgil Griffiths, un student doctorand din SUA, care a facut o comparatie intre succesul la examene al colegilor sai si preferintele lor muzicale, scrie The Telegraph.

Acesta a constatat ca fanii lui Justin Timberlake sau Jay-Z sunt de asemenea printre cei mai putin dotati intelectual iar cei ai rapperului Lil' Wayne sunt chiar la limita de jos.

Pe de alta parte, cei care prefera sa asculte muzica indie sunt mult mai inteligenti decat iubitorii de pop, rock sau gospel. Potrivit aceluiasi studiu, fanii legendarilor Queen, The Beatles, Jimi Hendrix, Frank Sinatra sau Bob Marley au o inteligenta medie.

In schimb, fanii Radiohead, U2 si Bob Dylan au cu totii fani cu capacitati intelectuale ridicate. Pe primul loc la capitolul "fani destepti" se afla clasicul Ludwig van Beethoven.

Griffith explica pe site-ul sau musicthatmakesyoudumb ca s-a amuzat copios realizand aceasta cercetare printre tinerii americani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
129

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
495

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
195

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...