Sporuri ilegale de 1,5 milioane de lei incasate de angajatii Nova Apaserv!

Sporuri ilegale de 1,5 milioane de lei incasate de angajatii Nova Apaserv!
Corpul de control al presedintelui Consiliului Judetean a scos la iveala faptul ca in cursul acestui an la Nova Apaserv s-au platit sporuri ilegale de circa 1,5 milioane de lei.

Este vorba in principal de sporul de loialitate si sporul pentru conditii deosebite de munca. Desi societatea avea abia cateva luni de la infiintarea, majoritatea angajatilor au primit spor de loialitate, in timp ce sporul pentru conditii deosebite de munca il incasau inclusiv angajatii care lucrau in birouri. In acest moment, conducerea operatorului de apa a decis sistarea acestor sporuri, iar presedintele Consiliului Judetean a precizat ca societatea Nova Apaserv a inceput deja sa recupereze din pierderile inregistrate pana acum.

“Toate afirmatiile prapastioase cum ca avem de a face cu o adevarata catastrofa, in practica nu se dovedesc a fi reale. Noi am adoptat acolo un plan de masuri care deja se aplica. Trebuie recuperat acolo un fond de salarii de aproximativ 1,5 milioane de lei, asa s-a constatat de catre corpul de control ca s-ar fi platit in neconcordanta cu regulamentele si cu legea. Pe de alta parte, din datele estimative puse la dispozitie de catre operatorul de apa, rezulta ca pe luna octombrie s-a obtinut un bilant favorabil, veniturile sunt semnificativ mai mari decat cheltuielile, putem spera ca se recupereaza circa 500.000 de lei din pierderea anterioara. Octombrie si preliminand celelate doua luni pana la finele anului, cel putin la nivelul lunii octombrie, iata ca sunt conditii evidente, certe ca vom avea un bilant pozitiv la sfarsitul anului", a spus Mihai Tabuleac.

Cat priveste actiunea angajatilor de la Nova Apaserv care au cerut in instanta declararea nulitatii deciziei prin care au fost suspendate sporurile, presedintele Consiliului Judetean a precizat: “Noi implementam acolo niste masuri si intampinam niste dificultati, dar le vom depasi. Este firesc ca angajatii sa doreasca sa obtina venituri cat mai mari, in ceea ce ne priveste pe noi nu putem acorda decat in limita unei rentabilitati optime si bineinteles a normelor legale in vigoare. In cazul in care vizavi de masurile intreprinse de noi, datorita unor nemultumiri vor exista niste litigii sunt convins ca detinem argumente suficiente pentru a demonstra ca ce am decis e pe lege. Mai presus de orice trebuie sa functioneze acel principiu care spune ca nu poti consuma decat in limita a ceea ce produci".

Mihai Tabuleac a mai precizat ca deocamdata nu se impun schimbari in conducerea Nova Apaserv, insa in cazul in care societatea nu se va redresa financiar, atunci se va apela la inlocuiri.

“Daca nu se intreprind masurile pe care le-am cerut in ceea ce priveste rentabilizarea activitatii si obtinerea unui bilant favorabil astfel incat sa nu se pericliteze sub nicio forma implementarea programului de investii pe care il avem aprobat, atunci sigur ca nu avem incotro decat sa apelam la schimbari. In acest moment insa acolo lucrurile au reintrat in normal si speram ca aceasta normalitate sa fie permanenta si sa se imbunataeasca. In momentul acesta, in baza actului de control se lucreaza la un program de masuri, am dat ca tema sa se analizeze daca printre masuri nu ar trebui sa fie una referitoare la schimbari de persoane", a adaugat seful CJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
46

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
47

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
302

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...