Sportul a devenit prioritate nationala in vremuri de criza - Vezi cati bani da statul din fondul de rezerva al Guvernului!

Sportul a devenit prioritate nationala in vremuri de criza - Vezi cati bani da statul din fondul de rezerva al Guvernului!
Prin Hotărârea de Guvern nr. 420 din 28 aprilie a.c., Executivul alocă 300.000 lei pentru manifestările culturale ocazionate de Ziua Europei. Unde se duc acești bani? În acțiuni de protocol și recepții, în publicitate și materiale promoționale, în închirierea unor spații, a aparaturii tehnice și a unor instrumente muzicale (?!) și în transportul intern, internațional, cazarea, diurnele participanților (da, în România se plătesc diurne pentru a participa la o acțiune de protocol și la o recepție), scrie Cotidianul.ro.

O altă mostră de aruncat bani pe fereastră într-o perioadă de recesiune o reprezintă alocarea (prin HG 417/din 28 aprilie 2010) a sumei de 500.000 lei construirii unei pasarele pentru ștrandul Neptun din Arad.

De menționat că ștrandul a beneficiat anul trecut de 800.000 de euro (din partea Ministerului Turismului, condus de Elena Udrea) tot pentru aceeași lucrare.

Tot prin HG 417 se acordă 3 milioane lei pentru reparații la Casa de Cultură din municipiul Suceava. De ce este nevoie de bani din rezerva bugetară pentru un astfel de obiectiv este greu de spus.

Baze sportive la satele cu 3-400 de locuitori

O altă prioritate pentru guvern în aceste zile a constituit-o alocarea de fonduri din rezerva bugetară pentru reabilitări și chiar construcții de baze sportive în sate cu populații de câteva sute de locuitori, majoritatea la vârsta a doua și a treia. Vă prezentăm câteva exemple.

-Construcție bază sportivă multifuncțională în satul Vrănești, comuna Călinești (județul Argeș) - 190.000 lei;
-Construire bază sportivă model tip I în sat Sâncraiu, comuna Sâncraiu (jud. Cluj) - 50.000 lei;
-Modernizare Baza sportivă Brețcu, comuna Brețcu (Covasna) - 146.000 lei;
-Construire bază sportivă, comuna Fălcoiu (Olt) - 40.000 lei;
-Finalizare teren de sport în satul Valea Cerului, comuna Suplacu de Barcău (Bihor) - 120.000 lei;
-Reabilitare baza sportivă Centrul de agrement pentru copii şi tineret Codrii de Aramă, comuna Curtești (Botoșani) - 300.000 lei;
-Modernizarea bazei sportive din comuna Măceșu de Sus (Dolj) - 44.000 lei;
-Construire baza sportivă sat Șirna, comuna Șirna (Prahova) - 120.000 lei;
-Reabilitare teren sport, comuna Mihai Viteazul (Cluj) - 40.000 lei;
-Finalizare investiție teren de fotbal, orașul Miercurea Nirajului (Mureș) - 50.000 lei;
-Proiect (!!!) pârtie de schi, comuna Mărișel (Cluj) - 40.000 lei;
-Lucrări la Baza sportivă Cartier Teilor, municipiul Tg.Jiu - 190.000 lei.

Adunând toate aceste sume alocate prin HG-urile mai sus prezentate ajungem la 2.130.000 lei (507.142 euro), dar mai sunt și alte sute de mii de euro scoase din rezerva bugetară pentru obiective care nu reprezintă priorități.

Adaugam la acestea si alocarea sumei de 400.000 de lei pentru Reabilitarea Caminului Cultural din satul Draxini, comuna Baluseni, judetul Botosani, sat unde Guvernul a mai dat si 130.000 de lei pentru demolarea unui corp de cladire apartinand Scolii Draxini.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
15

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
35

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...