Spectatori lesinati la concert in mall: Formatia acuza pompierii ca nu au intervenit la timp

Spectatori lesinati la concert in mall: Formatia acuza pompierii ca nu au intervenit la timp
Membrii formatiei Carla's Dreams acuza reprezentantii ISU ca nu au intervenit pentru a opri concertul pe care il sustineau vineri seara, in incinta Galleria Mall din Piatra Neamt, chiar daca oamenii au inceput sa lesine.

In cea mai recenta postare de pe pagina lor de socializare, membrii formatiei sustin ca exista inregistrari video in care se observa ca nu intervine nimeni, desi au chemat de mai multe ori organizatorii cand au observat ca oamenilor incepe sa li se faca rau.

De asemenea, membrii formatiei sustin ca ei au oprit concertul, si nu pompierii.

"Exista inregistrari video. Nu s-a apropiat nimeni! Am chemat de cateva ori organizatorii!! Am oprit concertul cand am vazut 2 persoane la rand (o fata minora imbracata in alb si o doamna mai in varsta - scoase fara cunostinta din public). Declaratiile date de autoritati vor fi verificate. Speram (suntem siguri de fapt) ca in Romania exista astfel de autoritati de control OBIECTIV. 'ISU a stopat concertul'... Vai de capul nostru al tuturor...Din start nu era clar ca este imposibil?!?! Trebuia sa fie luati oamenii de ambulanta!?!? 'Inspectorul ISU nu a putut trece de multime' - despre ce putem sa mai vorbim??????? No comment", sustin reprezentantii trupei Carla's Dreams, citati de ziare.com.

Subinspectorul Elena Bulgarea, purtatorul de cuvant al Politiei Neamt, a declarat, sambata, pentru Agerpres, ca managerul formatiei a depus o reclamatie la Politie in care sesizeaza organizarea deficitara a concertului.

"Nu a fost depusa nicio plangere privind vatamarea corporala. Am primit o reclamatie din partea managerului trupei pe partea de organizare. Vom face verificari impreuna cu cei de la ISU, pentru a vedea daca au fost nereguli si daca este cazul savarsirii vreunei infractiuni. Politistii au asigurat evenimentul in afara cladirii si au intervenit doar pentru evacuarea participantilor pentru a se evita orice alta situatie neplacuta", a spus purtatorul de cuvant al Politiei Neamt.

Pompierii spun ca ei au oprit concertul
De cealalta parte, reprezentatii ISU Neamt au precizat, intr-un comunicat de presa, ca ei au oprit concertul impreuna cu organizatorii.

"Din cauza aparitiei starilor de lesin in randul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la fata locului, plt.maj. Buturca Catalin, impreuna cu organizatorii au decis sistarea concertului", se arata in comunicat.

Organizatorii nu se asteptau la atata lume

Pe de alta parte, reprezentantii Galleria Mall Piatra Neamt au precizat ca intrarea la spectacolul celor de la Carla's Dreams a fost libera si nu s-au asteptat la un aflux atat de mare de spectatori.

Totodata, acestia sustin ca spectacolul a fost organizat in interiorul mall-ului, la etaj, cu ocazia deschiderii mai multor magazine.

De asemenea, reprezentantii Galleria Mall Piatra Neamt au declarat ca au solicitat oficial prezenta la eveniment unor reprezentati ai ISU, Jandarmeriei, Politiei si Ambulantei. Acestia spun ca au fost deschise toate instalatiile de aer conditionat si geamurile de la etaj, dar ca nu au mai facut fata numarului mare de spectatori.

La concertul Carla's Dreams au fost prezenti peste 2.000 de oameni, marea majoritate copii.

Din cauza caldurii insuportabile, 9 persoane au lesinat, iar 5 dintre acestea au fost transportate la spital, dar nu au necesitat internarea dupa ce au primit ingrijirile medicale, incheie sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
4

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
40

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
61

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...