Șoferii vor avea acces la situația amenzilor sau a avertismentelor ce le-au fost aplicate de polițiștii rutieri

Șoferii vor avea acces la situația amenzilor sau a avertismentelor ce le-au fost aplicate de polițiștii rutieri

Șoferii vor avea posibilitatea să afle nu doar numărul punctelor de penalizare aplicate de polițiști, ca acum, ci întreg istoricul sancțiunilor rutiere de la emiterea carnetului de conducere până în momentul în care face consultarea acestor informații.

Acest lucru se va putea face după ce un nou proiect de hotărâre a fost pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), și care prevedere mai multe modificări la regulamentul de aplicare a Codului rutier.

În prezent doar Poliția rutieră ține evidența tuturor sancțiunilor aplicate șoferilor de autovehicule, tractoare sau tramvaie, însă cei care sunt direct interesați nu au acces la aceste date, astfel că amenzi sau puncte de penalizare aplicate cu ani în urmă pur și simplu sunt uitate.

“Istoricul sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice aplicate titularului permisului de conducere se comunică la cererea acestuia, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne”, se precizează în proiectul de hotărâre aflat în dezbatere publică la MAI.

În aceste condiții este posibil ca în cel mai scurt timp șoferii să poată afla care au fost toate sancțiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, indiferent că vorbim despre amenzi sau despre puncte de penalizare.

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Cum conducem iarna

Miercuri, 14 Ianuarie 2009
47