Șofer de microbuz prins cu un document fals ascuns în husa telefonului!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care avea asupra sa un certificat de înmatriculare fals.

Șofer de microbuz prins cu un document fals ascuns în husa telefonului!

În data de 27 mai a.c., în jurul orei 22.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui microbuz, un bărbat, cetățean moldovean, în vârstă de 23 de ani.

Asupra acestuia a fost găsit, în husa telefonului mobil, un alt certificat de înmatriculare pentru microbuzul condus, având caracteristici similare celor eliberate de către autoritățile din R. Moldova, în care erau menționate mai multe locuri pe scaune.

Polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului și au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au stabilit faptul că certificatul de înmatriculare în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Tânărul a declarat că a primit al doilea certificat, cel care îi dădea dreptul de a transporta mai multe persoane în microbuz, de la fostul șofer al autovehiculului, fără a avea detalii despre modalitatea de procurare.  Întrucât a avut suspiciuni că documentul este fals, l-a ascuns în husa telefonului.

”În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F.  Botoșani, comisar-șef de poliție Minodora Răcnea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

Miercuri, 12 Iunie 2024
131

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

Miercuri, 12 Iunie 2024
137

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

Miercuri, 12 Iunie 2024
227

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...