Slujba misionară desfășurată duminică la Tudora, în atenția autorităților botoșănene

Slujba misionară desfășurată duminică la Tudora, în atenția autorităților botoșănene

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani au demarat anchete după ce pe reţelele de socializare, dar şi în presă au apărut imagini de la o slujbă oficiată în localitatea Tudora la care au participat peste 100 de persoane, care nu purtau mască şi nici nu păstrau o distanţă corespunzătoare între ele.

Slujba s-a desfăşurat în spaţiu închis, ea fiind oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul de Botoşani, Petru Fercal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu, a precizat că poliţiştii vor identifica persoanele participante la slujbă, dar şi organizatorii evenimentului religios, în vederea adoptării unor sancţiuni.

„Se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor care au participat la acest eveniment, precum şi pentru identificarea organizatorilor, urmând să dispunem măsuri pentru nerespectarea regulilor impuse în contextul stării de alertă”, a afirmat, miercuri, oficialul IPJ.

La rândul său, directorul DSP, Monica Adăscăliţei, s-a autosesizat în cazul de la Tudora şi a demarat propria anchetă. De asemenea, conducerea DSP a anunţat că, alături de prefectul Dan Nechifor, va iniţia un dialog cu reprezentanţii Protopopiatului Botoşani.

„Urmare a apariţiei în presa locală a unor imagini care ilustrează o slujbă dintr-o biserică din judeţul Botoşani la care nu au fost respectate măsurile igienico-sanitare specifice pandemiei, DSP Botoşani s-a autosesizat şi va desfăşura o ancheta, solicitând un punct de vedere din partea Protopopiatului”, a declarat Adăscăliţei.

Şefa DSP a precizat că Serviciul de Sănătate Publică din cadrul DSP Botoşani a organizat la sediul Protopopiatului Botoşani, în data de 5 aprilie, o instruire privind respectarea Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1103/17.06.2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşurile de cult, distanţarea minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase, solicitând transmiterea unitară a acestor informaţii către toate cele 152 de lăcaşuri de cult arondate Protopopiatului Botoşani.

Sursa: radioiași

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătut crunt de propriul fiu

astăzi, 08:10
203

Un bătrân, în vârstă de 82 de ani, a ajuns la spital după ce a fost bătut de propriul fiul. Incidentul șocant s-a petrecut în urmă cu câteva zile, însă bărb...

Ministrul Educației a anunțat că până la începutul săptămânii viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste Covid-19

Vineri, 21 Ianuarie 2022
228

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a anunțat că până săptămâna viitoare vor fi livrate în școli 10 milioane de teste pentru depistarea infecției cu SARS-COV-2, scrie ...

Pleacă Racovițan, vine un alt junior! FC Botoșani s-a înțeles pentru transferul unui nou jucător

Vineri, 21 Ianuarie 2022
446

Bogdan Racovițan va pleca de la FCSB. Fundașul de 21 de ani va ajunge în Polonia, în schimbul a aproximativ 700.000 de euro, 550.000 de euro plus bonusuri.Astfel, după ce Valeriu If...