Sindicalistul Vasile Marica, acuzat de un fost şef de vamă că cerea mită

Sindicalistul Vasile Marica, acuzat de un fost şef de vamă că cerea mită

 VASILE MARICA  www.romanialibera.ro

Marius Ungureanu, fost şef de vamă, a declarat într-o conferinţă de presă că, din 1997 până în 2002, i-a dat şpagă liderului Sed Lex, Vasile Marica, câte 2.500 de euro lunar.

"În 1996 l-am cunoscut pe Vasile Marica, la acea vreme cunoscându-se ca un om cu putere. Din 1997 până în 2002 îi dădeam bani, câte 2.500 de euro pe lună", a spus Marius Ungureanu.

Acesta a declarat că niciun om politic nu a fost la vămile din Giurgiu ca să ceară bani vameşilor, susţinând că Marica este principalul beneficiar material al acestui sistem.
 
"Marica a infiintat, a organizat si este principalul beneficiar material al acestui sistem. Oamenii nu vor sa vorbeasca, nu vor sa faca autodenunt ca sa nu suporte consecintele si pe acest lucru se bazeaza si Marica pentru ca lucreaza prin interpusi in sistemul de colectare a mitei. Oameni politici s-au schimabt, sefii de directii ai vamilor s-au schimbat, el a ramas pururea acolo. A inceput sa isi apropie oamenii oferindu-le protectie pe post, protestie in cadrul restructurarilor", a adaugat Marius Ungureanu.

Seful vamii Constanta dadea si cate 10.000 de dolari pe luna

Fostul sef al vamii Mocanasu adauga ca Vasile Marica primea de la seful vamii Constanta cate 10.000 de euro pe luna.

"Cand duceam banii la Bucuresti, veneau si Alin Birca si Marius Fainarea. Birca ii aducea lunar 10.000 de dolari, ulterior a fost promovat sef la vama Constanta, iar Marius Fainarea sef al Directiei Vamale Constanta. In 2002 am incetat sa-i mai dau bani", a declarat Marius Ungureanu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
12

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
30

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
131

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...