Sfaturile bunicii: Idei practice şi utile pentru gospodărie
Stiri BotosaniMiercuri, 19 Septembrie 2012Actualitate91 vizualizăriFermoare
Înainte de spălare închide fermoarele, în acest fel ele vor putea fi manevrate mai uşor. Dacă ai probleme cu blocarea fermoarelor, ia un creion şi trece grafitul acestuia peste dinţii fermoarului de câteva ori. De obicei ajută.
Ficat
Nu se sărează ficatul înainte de prăjire fiincă se întăreşte. Ficatul se înmoaie dacă înainte de prăjire este ţinut în lapte timp de o oră, apoi se şterge şi se prăjeşte după ce este trecut prin făină.
Fierberea rapidă a cartofilor
Cartofii fierb mai repede dacă pui o linguriţă de margarină în apa clocotită. Prin aceasta se grăbeşte temperatura de fierbere, şi cartofii se înmoaie mai repede.
Fixarea părului
Un fixator excelent este berea blondă; limpezeşte părul după spălare cu aceasta. Dă ţinută şi luciu părului, iar mirosul de bere dispare la uscarea părului.
Foarfecă de tapet
Foarfeca de tapet redevine ascuţită dacă tai de câteva ori cu ea şmirghel.
Folie de aluminiu
Nu folosi folie de aluminiu pentru acoperirea tăvilor din metal pentru că determină reacţii chimice în urma cărora mâncarea din tavă va primi un iz de metal.
Folie pentru menţinerea prospeţimii
Poţi înlătura lipirea foliilor una de alta dacă le ţii în frigider sau dacă înainte de folosire le pui în congelator pentru câteva minute.
Fotografii
Fotografiile pătate sau murdare se pot curăţa cu alcool. Umezeşte o bucată de vată cu alcool şi şterge fotografiile cu grijă.
Frânghie pentru uscat
Înainte de a întinde hainele spălate pe frânghie, şterge frânghia cu o cârpă umedă. Astfel eviţi dungile negre pe haine.
Friptură arsă
Friptura arsă se poate salva. Înlătură părţile înnegrite şi pune carnea cu sosul şi cu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu într-un vas curat şi continuă frigerea.
Friptură de porc
Friptura devine mult mai crocantă, dacă înainte de frigere ungi carnea cu bere sau apă sărată şi o frigi la temperatură mare.
Friptură de vacă
Carnea de vacă se frăgezeşte dacă înainte de frigere este cufundată pentru o secundă în apă clocotită, apoi se scurge bine de apă.
Fructe uscate
Fructele uscate se înmoaie mai bine la fierbere dacă pui zahărul ulterior în apă.
Fructe
Fructele proaspăt tăiate nu se închid la culoare dacă torni imediat câteva picături de zeamă de lămâie peste ele.
Furnici
Poţi scăpa de furnici astfel: toarnă câteva picături de miere pe un carton şi pune-le în calea furnicilor (dar nu peste!). Furnicile vor rămâne lipite pe carton. Pune un burete înmuiat în oţet, peste noapte, în calea furnicilor. A doua zi pune buretele în apă fierbinte; furnicile prinse vor fi nimicite. Furnicile nu agreează scoţişoara. Dacă doreşti să le stârpeşti, pune scorţişoară în calea lor. Ca otravă poţi folosi praf de copt uscat. Presară praful în locul unde circulă furnicile.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”
247
Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...
FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)
308
FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...
50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!
243
Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici