Sfaturi pentru facut dulceata
Stiri Botosani Wednesday, 17 July 2013 ActualitateZaharul are un efect de "intarire". Asa ca fructele tari, de exemplu gutuile, trebuie fierte sau oparite inainte sa fie adaugat zaharul peste ele. In schimb, fructele moi, cele cu coaja subtire (capsune, zmeura, visine) trebuie lasate in zahar inainte sa fie puse la fiert pentru a-si pastra forma.
Zaharul trebuie sa fie complet dizolvat inainte ca amestecul sa atinga punctul de fierbere. Altfel, vei avea o zeama lunga si zaharisita in loc de o dulceata densa.
Nu incerca sa gatesti o cantitate mare de dulceata. Ii va lua mult timp sa fiarba si sa se intareasca. Cu cat fructele sunt fierte mai putin, cu atat rezultatul final va avea un gust mai proaspat si mai bun. In timpul fierberii se adauga zeama de lamaie pentru a preveni zaharisirea dulcetii.
Cum testezi daca dulceata e gata? Fie picuri siropul de dulceata intr-un pahar cu apa rece si vezi daca picaturile raman inchegate, fie pui 1-2 picaturi de dulceata pe o farfurie rece (de la congelator) si o pui la frigider imediat. Dupa cateva minute testeaza cu degetul picatura. Daca are o pelicula tare la suprafata, atunci dulceata e gata.
Dulceata nu se toarna in borcane inainte sa o racesti. Altfel fructele se vor ridica la supafata.
sursa: foodstory
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Ciorba rădăuțeană inventată de o botoșăneancă, vezi rețeta AUTENTICĂ și cum se prepară!
Cu toate că baza se aseamănă cu cea de ciorbă de burtă, ciorba rădăuțeană este o variantă mai ușoară și care se poate face oricând, nu doar de sărbători. Este un preparat gustos c...
Gestul unui ”iubitor” de animale din Botoșani: ”Decât să dau niște bani, mai bine o arunc…”
A îngriji o pisică este de cele mai multe ori o experiență plină de bucurie, dar această bucurie vine la pachet și cu responsabilități. Nu la fel a gândit un botoșănean care a...
Tabere în parohiile din Botoșani pentru sute de copii!
În cadrul proiectului „Tabăra din pridvorul satului”, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care își propune organizarea a 120 de tabere în comunități rurale și urb...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 3.10 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici