Sfaturi de la fermieri: 7 secrete pentru îngrijirea crăciunițelor
Stiri Botosani Friday, 28 October 2016 ActualitateAceste flori, originale, se pare de pe continentul african, sunt plante perene și au fost adaptate în prima jumătate a secolului XX la cultivarea în ghivece. Datorită combinației de roșu și verde, dar și faptului că frunzele acestora se înroșesc în perioada în care durata zilei este mai scurtă, s-a ajuns să fie asociate cu sărbătoarea Crăciunului.
După 1989 și în țara noastră au apărut astfel de plante, primele aduse din import, pentru ca mai apoi cultivatorii din țară să înceapă să le crească în sere și numărul florilor de pe piață să crească foarte mult.
Un astfel de caz este cel al familiei Mara din Ciorogârla, județul Ilfov. Cei doi soți, Mihai și Adina Mara au început să cultive plante în sere și inevitabil au ajuns și la celebrele flori de Crăciun pentru care cererea este foarte mare. Avem în jur de 3.500 de ghivece în fiecare an și se vând foarte bine. Dacă ar fi mai multe, am avea cerere pentru ele. În această perioadă, începând cu săptămâna dinainte de Sfântul Nicolae și până în preajma Crăciunului se caută foarte mult Crăciunițele, explică Adina Mara.
Pentru doamnele care vor primi cadou anul acesta o crăciuniță și doresc să o păstreze cât mai mult cu frunze roșii și frumoase, Agrointeligența a aflat câteva secrete de care trebuie să se țină cont.
1. Plantele nu trebuie ținute lângă calorifer, pe pervazul geamului.
2. Florile au nevoie de un loc luminos, cu lumină pe tot parcursul zilei, dar să nu fie căldură excesivă.
3. Udarea trebuie să fie moderată. Crăciunița nu este o plantă care să vrea foarte multă apă. În funcție de temperatura din casă va cere singură apă. Atunci când se usucă pământul din ghiveci, se completează cu puțină apă.
4. În farfurioarele ghivecelor de Poinsettia nu trebuie niciodată să rămână apă pentru că vor putrezi rădăcinile.
5. Crăciunițele care au fost îngrijite corespunzător stau roșii până în luna aprilie, atunci când planta intră într-o perioadă de repaus.
6. Primăvara, frunzele se usucă, iar ghiveciul cu tulpina rămasă se depozitează pe perioada verii într-un loc umbros.
7. Pentru ca frunzele să se înroșească în perioada sărbătorilor de iarnă planta trebuie forțată. Acest lucru se realizează prin ținerea ei la 16 ore de întuneric neîntrerupt timp de o lună și jumătate.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Zi neagră pentru muzica românească: Marius Bațu și Gabriel Cotabiță s-au stins din viață! (Foto, Video)
Ne-a părăsit Marius Bațu! Unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică folk din România, Marius Bațu, a murit la vârsta de 65 de ani. Nicu Alifantis a transmis un mes...
Ieșenii îi laudă pe botoșăneni, dar speră la o victorie în derby-ul Moldovei: ”Vor fi orgolii mari!”
Politehnica Iași va întâlni luni, la Botoșani, formația locală FC, într-o partidă din etapa a XVII-a a Ligii I de fotbal. Ieșenii și-au prezentat punctul de vedere legat de me...
Valeriu Iftime: ”Sper că cei de la PSD o să vadă și vor lua aminte!” (Video)
Valeriu Iftime, președintele Consiliului Județean Botoșani, vorbește din nou despre barajul de la Vârfu Câmpului, care va fi declarat proiect major de importanță națională: &rdq...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.79 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici