Senator american catre directorii AIG: Va dati demisia sau va sinucideti!

Senator american catre directorii AIG: Va dati demisia sau va sinucideti!

   REUTERS

Declaratia sa a fost facuta dupa aparitia unor informatii potrivit carora AIG, salvata de la faliment din fonduri publice, va plati bonusuri in valoare de 165 milioane dolari pentru directorii sai.

Senatorul Charles Grassley (Iowa) a sugerat luni ca directorii executivi ai companiei AIG ar trebui sa accepte "in stil japonez" responsabilitatea colapsului gigantului financiar american: fie isi dau demisia, fie se sinucid, transmite FoxNews.

"Vreau sa spun ca primul lucru care m-ar face sa ma simt mai bine este ca ei (n.red. directorii executivi) sa urmeze exemplul japonezilor, sa vina in fata americanilor, sa se incline, sa spuna ca le pare rau si sa faca unul dintre aceste lucruri: sa-si dea demisia sau sa se sinucida", a afirmat Grassley intr-un interviu pentru un post de radio din Cedar Rapids.

"Iar in cazul japonezilor, acestia de obicei se sinucid inainte sa-si ceara scuze", a spus senatorul republican de Iowa.

Un purtator de cuvant al lui Grassley a precizat apoi ca senatorul nu le-a cerut directorilor AIG sa se sinucida, ci a declarat ca aceia care au acceptat fonduri publice si le-au cheltuit pe vacante si bonusuri au facut un lucru "iresponsabil".

Presedintele american Barack Obama a declarat luni ca va folosi toate mijloacele legale pentru a impiedica compania sa plateasca aceste bonusuri.

Obama s-a declarat revoltat si a afirmat ca AIG se confrunta cu probleme imense "din cauza comportamentului nesabuit si a lacomiei" de care a dat dovada in trecut.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
72

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
230

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
161

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...