Seminar concentrat pe studiul sabiei japoneze, organizat la Botosani

Seminar concentrat pe studiul sabiei japoneze, organizat la Botosani
Asociaţia AIKI DOJO organizează seminarul de Tenshin Shoden Katori Shinto-ryu condus de Frederic Floquet - 5 dan Kobudo, vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Aikibudo şi Katori Shinto-ryu, în perioada 21-23 septembrie, la Sala Polivalentă Elisabeta Lipă din Botoșani.

Este primul seminar concentrat pe studiul sabiei japoneze în zona de NE a României.

Tenshin Shoden Katori Shinto este una dintre cele mai vechi arte marțiale japoneze, un exemplar al Koryu Bujutsu, a fost fondat de Iizasa Ienao, născut în anul 1387 în satul Iizasa (Takomachi, Prefectura Chiba), situat în apropierea Altarului Katori.

Tenshin Shoden Katori Shinto-ryu a fost fondat în 1447, dar unii cercetători susțin anul 1480 că este mai exact din punct de vedere istoric.

Manifestarea este organizată în cadrul Proiectului Dezvoltarea atitudinii civice prin promovarea artelor marţiale tradiţionale şi deschiderea Centrului de Artă şi Cultură Japoneză cu sprijinul Primăriei Botoșani.

Asociaţia AIKI DOJO promovează disciplinele marţiale japoneze: AIKIDO AIKIKAI şi Tenshin Shoden Katori Shinto-ryu și în Suceava, datorită colaborării fructuoase cu Universitatea "Ştefan cel Mare".

Detalii despre Tenshin Shoden Katori Shinto-ryu găsiți pe situl: www.usv.ro/aikido.

Duminică, 23 septembrie, începând cu ora 13.00, maestrul Frederic Floquet și Asociaţia AIKI DOJO vor susține o demonstrație a artelor marțiale AIKIDO şi Tenshin Shoden Katori Shinto-ryu, urmată de o conferință de presă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
17

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
34

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
76

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...