Secrete ale oamenilor care nu se imbolnavesc niciodata

Poate ti s-a intamplat si tie sa observi o persoana care mai stranuta din cand in cand sau o doare uneori capul, dar niciodata nu raceste si nu sta in casa din cauza unei gripe ingrozitoare care pare sa nu se mai termine.

Medicii inca nu au reusit sa gaseasca modalitatea prin care sa nu mai racim sau sa evitam virusurile, desi cauta raspunsul la aceasta intrebare de secole intregi. Natural Health propune sa fie luat tocmai exemplul celor care par ca au scapat de aceste probleme atat de comune pentru fiecare dintre noi.

1. Se streseaza mai putin

Cercetatorii de la Universitatea Duke au descoperit faptul ca stresul afecteaza inima si sistemul imunitar. De asemenea, esti afectat mai usor de bacterii infectioase, precum tuberculoza. Prin invatarea unor metode de relaxare iti poti face foarte mult bine, iar expertii sfatuiesc in primul rand parintii sa-i invete pe copii cum sa faca fata stresului, de la cea mai frageda varsta.

Miscarea este foarte buna, un tur in jurul parcului din apropiere calmandu-te imediat, dupa cum arata specialistii de la Universitatea din California. O dieta bogata in fructe si legume este cruciala, la fel ca rasul, care elibereaza endorfine.

2. Consuma drojdie de bere

Doar un bob de drojdie pe zi este extrem de benefic pentru organism, avand toata gama de vitamine B si ajutand la o mai buna metabolizare a carbohidratilor, grasimilor si proteinelor. Acestea sunt esentiale si pentru un par sanatos, piele frumoasa, pentru celulele sangelui, glandele responsabile cu producerea hormonilor si buna functionare a sistemului imunitar.

Vitaminele B ajuta la fabricarea anticorpilor si a celulelor albe, iar fara acestea, organismul este lipsit de aparare. Pune putina drojdie in sosuri (in special cele de tomate), sau paine si produse coapte la tine in bucatarie. Nu ii vei simti gustul deloc, insa te vei bucura de efectele sale benefice.

3. Mananca mai putin

Inca din 1930 studiile aratau faptul ca animalele care mancau mai putin traiau chiar de doua ori mai mult decat celelalte. Studiile mai recente, pe oameni de data aceasta, arata clar legatura dintre caloriile mai putine si rata mai scazuta a incidentelor legate de sanatate, inclusiv boli cardiovasculare, diabet si Alzheimer.

Paticipantii la un studiu care mancau cu 25% mai putin decat in mod normal au avut dupa un timp un nivel mai scazut al colesterolului total, dar si al celui de tip LDL (colesterolul rau). Trigliceridele si tensiunea arteriala erau si ele scazute. Mai putine calorii nu inseamna neaparat sa mananci mai putin. Primul pas pe care il poti face este sa renunti la zahar si faina alba si sa mananci legume cu frunze verzi.

4. Nu se sfiesc de bacterii

Niciun doctor nu iti va spune ca este bine sa ai tarana pe maini cand mananci, dar se pare ca nici mediul extrem de steril pe care il doreste orice om modern nu este cel mai indicat. Calea cea mai buna este undeva la mijloc, iar bacteriile nu ar trebui sa lipseasa de tot din mediul in care traiesti, ele avand o relatie de simbioza cu organismul uman.

Germenii "buni" iti pot imbunatati metabolismul si imunitatea. Cercetatorii de la Universitatea din California au descoperit ca bacteriile de pe suprafata pielii reduc inflamatiile. Asa ca nu-ti feri copiii de joaca in tarana din fata blocului, iar daca iti cumperi legumele dintr-un loc unde stii ca nu sunt stropite cu substante periculoase, nu le mai spala cu atata zel.

5. Opteaza pentru remedii naturale

Plantele sunt foarte importante in medicina chinezeasca, iar abilitatile lor de vindecare sunt spectaculoase: reduc durerea, inflamatiile, stimuleaza sistemul imunitar si nervos, distrug germenii si reduc tensiunea arteriala.

Ceaiul verde este foarte bun pentru sanatate, nu la fel se poate spune insa despre bauturile moderne, care pretind ca au ceai verde in compozitie. Antioxidantii din ceai, numiti polifenoli, ard grasimile, protejeaza ficatul, controleaza cantitatea zaharului din sange si scad nivelul colesterolului. Fa-ti singur ceaiul, pentru a fi sigur ca nu este plin cu substante nocive.

6. Nu iti neglija prietenii

Studiile arata ca oamenii care beneficiaza de legaturi solide de prietenie au un sistem imunitar mai bun si sunt mai protejati de boli infectioase. In 2008, un studiu de la Harvard arata ca o buna viata sociala te face sa-ti pastrezi o memorie mai buna, iar un studiu suedez spune ca persoanele cu o viata sociala activa sunt mai putin predispuse la boli cardiovasculare, depresii si anxietate.

Incearca sa porti macar doua conversatii placute in fiecare zi si fii generos cu persoanele abia cunoscute. Asculta cu adevarat oamenii care iti vorbesc si incearca sa nu iti versi nervii pe cei fara vreo vina.

7. Pastreaza un pH echilibrat

Corpul functioneaza cel mai bine atunci cand este undeva intre acid si alcalin. Cand nivelul pH-ului scade sub nivelul mediu, corpul sufera din cauza aciditatii, obosind, aparand nevoia de a respira mai repede, ivindu-se problemele de stomac si facandu-si loc confuziile inexplicabile.

Mancarea mult prea bogata in carne si zahar produce foarte multa aciditate in organism. Majoritatea legumelor sunt alcaline, de aceea este bine sa existe o balanta intre cele doua feluri de alimente.

8. Mananca usturoi

Usturoiul este un antioxidant si un antibiotic natural, reducand durata racelilor si gripelor. Unii experti spun insa ca beneficiile usturoiului scad atunci cand este integrat in diverse comprimate, asa ca cel mai bine este sa fie consumat ca atare.

9. Se detoxifica in mod regulat

Multe chimicale des intalnite astazi, precum ftalatii sau dioxina, lipseau cu desavarsire din mediu acum un secol. De aceea rata bolilor cauzate de expunerea la medii toxice a crescut atat de mult. Desi nu au fost facute studii specifice care sa demonstreze beneficiile detoxifierii, aceasta imbunatateste cu siguranta starea de sanatate.

Problemele digestive, oboseala permanenta sau durerile musculare sunt doar cateva semne care ar trebui sa te indemne spre un asemenea procedeu. Evita cafeina, alcoolul, grasimile, zaharul si mergi la sauna. O baie cu minerale te poate ajuta foarte mult sa te relaxezi.

10. Dorm mai mult

Privarea de somn face mult rau organismului si favorizeaza stresul. Oboseala excesiva produce prea mult cortizol, care iti ofera energie, dar restrictioneaza producerea hormonului de crestere, limitand capacitatea corpului de a se reface.

Lipsa somnului face rau organismului si, mai ales, sistemului imunitar. Cercetatorii de la Universitatea din California au descoperit o legatura directa intre lipsa de somn si pierderea de celule din organism. Daca vrei sa bei cafea, fa-o chiar inainte de a dormi putin. Cafelei ii ia 20 minute sa-si faca efectul, timp in care poti dormi putin. Cand te vei trezi, te vei simti mult mai activ.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Leo Grozavu, după 1-1 cu CFR Cluj: ”Nu aș vrea să fiu arogant, dar am fost mai buni!”

astăzi, 21:37

Meriton Kirenica a deschis scorul pentru ardeleni rapid (minutul 10), însă moldovenii au avut forța să egaleze pe final prin Enzo Lopez (minutul 85). ”Cred că puteam să obținem ma...

FC Botoșani - CFR Cluj 1-1. Cu Leo Grozavu pe bancă, botoșănenii scot un punct și impresionează în jocul cu „feroviarii”!

astăzi, 20:10

FC Botoșani a „smuls” un punct pe final, punându-i o nouă piedică CFR-ului, 1-1. „Feroviarii” n-au excelat în Moldova și irosesc puncte importante în lupt...

O nouă căsuță ridicată de o asociație din Botoșani oferă noi speranțe pentru persoanele aflate în dificultate!

astăzi, 17:50

După o săptămână de muncă dedicată amplasării acestei casute, în săptămâna următoare va fi amenajat interiorul, astfel încât să poată fi oferit un cămin pent...