Se schimbă vremea. Meteorologii anunță lapoviță, ninsori și vânt puternic în toată țara

Se schimbă vremea. Meteorologii anunță lapoviță, ninsori și vânt puternic în toată țara

După o toamnă călduroasă, chiar de la data de 1 decembrie iarna se apropie cu pași repezi în toată țara. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat lapoviță, ninsori și vânt puternic.

Potrivit meteorologilor, se vor manifesta precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, și vânt puternic. Avertizarea emisă, în cursul zilei de joi, de către meteorologi, este valabilă până sâmbătă dimineață.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 2 decembrie, ora 20:00 – 4 decembrie, ora 10:00, vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, unde vitezele vor depăși temporar 60 – 70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90 – 100 km/h, spulberând zăpada.

Totodată, intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri, 3 decembrie, local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h.

Cantitățile de apă vor depăși izolat 10 – 15 l/mp, îndeosebi în zonele de munte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medicul Ramona Guraliuc despre situația de la UPU: „Suntem într-un deficit mare de personal. Am depășit chiar 200 de pacienți în 24 de ore” (video)

Vineri, 28 Ianuarie 2022
325

În cadrul unei conferințe de presă susțină în cursul zilei de vineri, 28 ianuarie, la sediul Instituției Prefectului, șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșa...

Accident la Dângeni. Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au izbit cu mașina într-un cap de pod

Vineri, 28 Ianuarie 2022
346

Doi tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce mașina în care se aflau s-a izbit într-un cap de pod de pe raza satului Strahotin, din comuna Dângeni.Potri...

Botoșănenii se pot testa împotriva infecției cu Covid-19 și în 78 de cabinete de medicină de familie (video)

Vineri, 28 Ianuarie 2022
462

Pentru a le veni în sprijin cadrelor medicale de pe Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din municipiul Botoșani, secție care a fost luată cu asalt de pacienți în ultima perioadă, 78 de...