Se întâmplă în România: Satul în care TOATE femeile sunt însărcinate

Se întâmplă în România: Satul în care TOATE femeile sunt însărcinate
Într-un sat din Moldova se nasc 100 de copii pe an. Toate femeile au rămas însărcinate spre disperarea autorităţilor, care abia se mai liniştiseră. Primarul terminase de ridicat o grădiniţă modernă. Acum, are nevoie de cinci.

În satul Crucea, din judetul Iasi, toate femeile sunt însărcinate. În satul Crucea se nasc 100 de copii pe an. Majoritatea sunt tigani. Femeile ajung să nască de la 13 ani şi până la 20 au deja patru copii, scrie bzi.ro.

Anul trecut, autorităţile locale au constat că toate femeile fertile sunt însărcinate, iar la dispensarul local erau înregistrate 280 de gravide.

Numărul gravidelor ar putea fi mai mare

Medicii au bănuielile lor. Numărul gravidelor ar putea fi mai mare! Doctorii ştiu că nu toate se prezintă la medic. De fapt, nici n-a început bine anul, că s-au mai înregistrat deja încă 30 de gravide. "Sunt foarte multe cupluri de tineri în comună. Fetele nasc prin cezariană, de la 15 ani, în spitalele din Paşcani sau Iaşi. Copiii sunt sanatosi, nu s-au înregistrat decese în ultimii 10 ani si am cazuri de copii de 3-4 luni care nici acum nu figureaza in liste cu CNP-ul", a declarat medicul din comuna Lungani, Rotaru Verginia.
 
Trăiesc din alocaţie


Satul Crucea e un sat sărac. Tinerele nasc şi locuiesc în condiţii mizere. Trăiesc din banii de alocaţie şi lucrează cu ziua. Monica are 21 de ani şi trei copii. La 17 ani s-a măritat. Tocmai pentru a rămas însărcinată. "Acum nu se mai câştigă cum se castigau inainte banii munciti pe camp, cand eram platiti mai bine. Ce sa facem? Cu ce să trăim?", se plânge tânăra mamă.

S-a măritat la 13 ani

Petronela Răducan, de 18 de ani, s-a măritat la 13 ani şi este deja la a treia naştere. A pierdut o sarcină, dar viaţa i-a mai dat doi copii.  "Fetele nasc la 14-15 ani iar la 17 ani tinerii deja se căsătoresc. Lungani este  singura comuna din zona Moldovei unde populaţia a crescut foarte mult de la ultimul recensamant. Aceasta crestere este datorată tocmai celor 2 comunităţi de rromi din Crucea şi Zmeu", a adăugat primarul.

În satul Crucea sunt înscrişi 456 de copii la gimnaziu şi la grupele de preşcolari. "La clasa 0, in acest an cei 200 de prescolari vor fi repartizati in 5 grupe de copii, 2 grupe  fiind introduse in plus fata de cele 3 deja existente. Anual, in sat se nasc 100 de copii", a declarat Gabriela Luta, directoarea scolii generale din satul Crucea.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
16

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
70

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...