Scumpirea utilităţilor, şoselele morţii şi controalele selective, probleme semnalate prefectului de către patronate

Scumpirea utilităţilor, şoselele morţii şi controalele selective, probleme semnalate prefectului de către patronate
Fiscalizarea exagerată, scumpirea utilităţilor, tratamentul inechitabil al socieţilor cu capital de stat în comparaţie cu cele private, nereguli în ceea ce priveşte regimul verificărilor efectuate de institiţiile de de control sunt doar o parte din problemele semnalate astăzi prefectului de Botoşani de către reprezentanţii patronatelor.

În cadrul unei discuţii premergătoare întâlnirii ce va avea loc pe 31 august cu parlamentarii şi liderii sindicali, reprezentanţii sectorului patronal din Botoşani au trecut în revistă dificultăţile cu care se confruntă din cauza legislaţiei, a contextului economic, sau a unor deficienţe privind funcţionarea instituţiilor statului de la nivelul judeţului Botoşani.

La invitaţia prefectului au răspuns lideri ai UGIR 1903, PNR, CNIMMR, Patronatul Român, şi UGIR, lipsind doi dintre cei şapte reprezentanţi ai patronatelor în Comisia de Dialog Social. Gelu Lazăr a atras atenţia că în ultima perioadă s-au atins noi praguri istorice la utlităţi, fără ca măcar să se discute aceste modificări.

Am învedere scumpirea cu 5% a energiei electrice, scumpirea apei, sau facturarea apei meteorice într-o perioadă de secetă devastatoare., a explicat liderul CNIMMR.

În special societăţile mari au o idee foarte clară asupra ritmului în care se scumpesc utilităţile. Dacă în 2000 cheltuiala cu utilităţile era de 6 cenţi pe produs, acum este de 15-16 cenţi. Aproape s-a triplat., a afirmat şi Manuela Zarug, preşedintele UGIR 1903.

Reprezentantul PNR, alături de cel al Patronatului Român, a semnalat prefectului că instituţiile de control realizează verificări selectiv şi fără a fi trecute în Registrul de control, Adrian Constantinescu solicitând detalii asupra unor astfel de aspecte, pentru a putea declanşa verificări.

Cea mai gravă problemă ridicată de liderii patronali a fost, însă, cea a arterelor rutiere ce leagă judeţul de Sudul şi Vestul ţării. Opiniile acestora converg spre urgenţa cu care trebuie identificate soluţii pentru ca drumurile europene spre Iaşi şi Suceava să fie modernizate.

Se impune o bună colaborare şi implicarea tuturor factorilor politici şi administrativi de la nivelul judeţului în vederea soluţionării acestei mari probleme a botoşănenilor. De aceea, discuţia cu parlamentarii programată pentru 31 august va fi binevenită., a declarat Adrian Constantinescu, prefectul judeţului Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
150

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
162

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
246

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...