Școlile din rural, mai sigure decât cele din urban (video)

Unitățile de învățământ de la sate ar fi mai sigure decât cele din orașe, producându-se mai puține fapte de natură penală decât în cele din mediul urban.

În cadrul unei conferințe de presă, desfășurată la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Daniela Gheorghiescu, șefa Biroului de Siguranță Școlară, a prezentat o situație a infracțiunilor comise în școli sau în proximitatea acestora, în primele nouă luni ale acestui an.

Potrivit acesteia, la nivelul județului Botoșani infracțiunile comise în școli s-ar afla pe un trend descendent, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, din numărul de 56 de fapte de natură penală sesizate polițiștilor, cele mai multe s-au petrecut în școlile din mediul urban.

La nivelul județului Botoșani, în primele nouă luni ale anului, a fost înregistrată o scădere a infracțiunilor sesizate ca fiind produse în școli sau în proximitatea acestora. Au fost sesizate 56 de infracțiuni, cu 16 mai puține. Cele mai multe fapte s-au produs în incintă (51), iar 5 în zona adiacentă unităților de învățământ. În ceea ce privește mediul de comitere, 31 au fost produse în mediul urban, iar 25 în mediul rural”, a declarat comisar șef de poliție Daniela Gheorghiescu, șefa Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

De asemenea, aceasta menționează faptul că multe dintre faptele comise cu violență s-ar fi produs pe fondul unor conflicte spontane sau în urma unor activități de joacă derulate în pauză.

În primele nouă luni au fost înregistrate 33 de fapte de lovire sau alte violențe, 10 fapte de furt, 3 fapte de purtare abuzivă, 3 fapte de distrugere, 2 fapte de agresiune sexuală, o faptă de amenințare, o faptă de port obiecte periculoasă, o faptă de șantaj, una de vătămare corporală din culpă și o faptă de hărțuire. Cu privire la faptele comise cu violență, se indică faptul că cele mai multe dintre aceste cazuri s-au produs pe fondul unor conflicte spontante, lipsind astfel o rezoluție infracțională caracterizată prin premeditare sau sunt rezultatul unor activități de joacă derulate în pauză, care favorizează producerea de accidente”, a adăugat comisar șef de poliție Daniela Gheorghiescu.

În perioada menționată, polițiștii nu au constatat fapte de consum de droguri în școli sau în proximitatea lor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

Thursday, 19 September 2024

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

Thursday, 19 September 2024

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

Thursday, 19 September 2024

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...