SCANDALUL MICROSOFT. Senator de Botosani, acuzat ca ar fi primit spaga

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut avizul pentru aprobarea urmarii penale in cazul lui Serban Mihailescu, ministru coordonator al SGG in perioada decembrie 2000 – octombrie 2003 si in prezent senator in Parlamentul Romaniei.

Mihailescu este acuzat de instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta, spalare de bani.

Instigarea consta in faptul ca l-ar fi determinat pe un alt ministru sa semneze HG nr. 1473/2003, HG nr. 470/2004 si respectiv Contractul de licentiere Microsoft in conditiile pe care le negociase in perioada in care isi desfasurase activitatea ca ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, respectiv acceptand oferta tehnica si financiara transmisa de firma Fujitsu Siemens Computers, fara a-i aduce la cunostinta existenta unor impedimente juridice decurgand din faptul ca aceasta firma nu era unic distribuitor de licente Microsoft (pentru a beneficia de incheierea contractului prin incredintare directa) si fara a detalia modalitatea de stabilire a pretului, respectiv pretul practicat de Microsoft, discount-ul acordat in considerarea Guvernului Romaniei si pretul de vanzare al Fujitsu Siemens Computers.

De asemenea, in perioada aprilie – noiembrie 2004, ar fi pretins si primit o parte din suma de circa 20 milioane USD virata de Fujitsu Siemens Computers in contul unor societati de tip offshore cu titlu de consultanta si asistenta tehnica aferenta contractului incheiat cu Guvernul Romaniei pentru ca, in baza influentei pe care o avea, sa asigure incheierea contractului in conditiile propuse de firma Fujitsu Siemens Computers.

Vineri, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul in vederea sesizarii presedintelui Romaniei, a Senatului, a Camerei Deputatilor si a Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmaririi penale fata de 9 persoane care au indeplinit functia de ministru.

Acestia sunt: Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Serban Mihailescu, Dan Nica, Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Dan Funeriu, Alexandru Athanasiu si Mihai Tanasescu.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor de la Rutieră a lăsat zeci de șoferi fără permis!

astăzi, 20:35

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 1.000 de persoane, au fost aplicate 570 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei și au fost reț...

Razie a polițiștilor în muncipiul Botoșani: Zeci de forțe de ordine au împărțit sancțiuni!

astăzi, 19:40

În noaptea de 12 spre 13 octombrie 2024, intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei de ordine publică, investigații criminale...

Focarele de pestă porcină dintr-o localitate din Botoșani dau bătăi de cap sucevenilor!

astăzi, 18:43

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, a subliniat că la Verești „este ce mai mare investiți...