SCANDALUL INTERNAȚIONAL al mamografiilor. Femeile fac chimioterapie fără să aibă CANCER!

Obsesia pentru mamografii a dublat numărul femeilor depistate cu cancer la sân în stadiu inițial. Multe dintre acestea însă nu ar fi făcut niciodată această boală, este ipoteza lansată de un studiu american, care subliniază că screeningul exagerat a dus la fenomenul supradiagnosticării.

Până la o treime dintre cazurile nou depistate de cancer la sân în stadiu incipient sunt supradiagnosticate, estimează oamenii de ştiinţă de la "Oregon Health and Science University". În ultimii trei ani, mamaografiile efectuate în exces de la vârste fragede au dus la supradiagnosticarea a peste un milion de femei, relatează foxnews.com.

"Este o problemă mai mare decât ne putem imagina, în SUA", este avertismentul doctorului Archie Bleyer, unul dintre autori. Un alt studiu al cercetătorilor norvegieni prezintă aceeaşi concluzie, estimând că până la 20% dintre cazurile de cancer la sân sunt supradiagnosticate.

Confuzie asupra vârstei la care trebuie făcute mamografiile

Există diferite recomandări în ceea ce priveeşte screeningul pentru cancer mamar. În timp ce Societatea Americană de Onclogie recomandă efectuarea de mamografii anuale după vârsta de 40 de ani, o altă organizaţie americană din domeniul sănătăţii spune că aceste investigații trebuie efectuate o dată la doi ani, şi doar după vârsta de 50 de ani.

"The U.S. Preventive Services Task Force" justifică diferenţa de zece ani dintre cele două recomandări tocmai prin faptul că nu există suficiente dovezi care să ateste că beneficiile aduse de mamografii femeilor peste 40 de ani sunt mai mari decât riscurile.

Tratamentul modern a crescut speranța de viață

Rezultatele fals pozitive ale acestor investigaţii imagistice mai mult creează panică şi impun efectuarea de biopsii inutile care mai mult zgândără o boală ce nu ar fi făcut probleme niciodată. Unele femei chiar ajung să facă radioterapie sau tratament cu citostitice, care mai degrabă induc neoplasme.

Rata de mortalitate din cauza cancerului a scăzut cu 28% în ultimele trei decenii, însă oamenii de ştiinţă spun că această îmbunătăţire a situaţiei nu se datorează screeningului, ci tratamentelor modern, scrie Evenimentul Zilei.

Vezi si De ce nu prevenim cancerul?
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „Votați oamenii care au un plan real de dezvoltare a Botoșaniului!”

Thursday, 28 November 2024

„Oameni care știu exact ce proiecte să demareze pentru a transforma potențialul nostru agricol într-un adevărat motor de dezvoltare economică și nu numai. Echipa Valeriu Iftime (E...

Doina Federovici: Cooperarea internațională, cheia atragerii fondurilor pentru dezvoltarea județului (foto)

Thursday, 28 November 2024

„Echipa PSD a pus pe primul plan dezvoltarea județului și promovarea acestuia la nivel european. Ceea ce am făcut în ultimii patru ani a fost doar începutul unui drum care trebuie...

Vești bune pentru botoșănenii cu pensii mai mici de 2000 de lei: Medicamente compensate în proporție de 90%!

Thursday, 28 November 2024

După recalculare, plafonul de pensie minimă pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% a crescut de la 1.830 lei la 2.020 lei, scrie realitatea.net. Programul guvernamental e activ din ...