SARACI LIPITI: Visteria statului e goala!

SARACI LIPITI: Visteria statului e goala!
De la o zi la alta, iese la iveala dezastrul financiar in care se afla Romania dupa alegeri! Surse din Ministerul Finantelor au "scapat" cifre care arata adevaratul dezastru bugetar: deficitul atinge deja 3%, in conditiile in care criza subtiaza dramatic din incasari. De altfel, primul ministru Calin Popescu Tariceanu a anuntat déjà reducerea drastic a cheltuielilor.

Deficitul bugetar a ajuns la 3% din produsul intern brut la sfarsitul lunii noiembrie si se apropie de 4% din PIB, in conditiile in care incasarile bugetare au scazut luna trecuta cu 3,5 miliarde lei, tendinta mentinandu-se si in luna decembrie, au declarat, pentru NewsIn, surse din Ministerul Finantelor.

"Activitatea economica decelereaza rapid ca urmare a propagarii crizei economice si in Romania. Blocajul financiar si faptul ca agentii economici se confrunta cu o lichiditate redusa afecteaza grav incasarile la buget. Astfel, in luna noiembrie s-a incasat mai putin fata de cat era estimat cu 3,5 miliarde lei, iar situatia va fi si mai rea in luna decembrie", au precizat reprezentanti din ministerul Economiei si Finantelor.

Ministrul Finantelor a confirmat, pentru Business Standard“, ca deficitul bugetar a depasit tinta propusa pentru acest an de 2,3% din PIB si a precizat ca aceasta se situeaza undeva la 2,9%, aproape de limita de 3% impusa de Tratatul de la Maastricht.

Oficialii ministerului sustin ca reducerea drastica a incasarilor la buget obliga statul sa se imprumute din ce in ce mai mult pentru a face fata cheltuielilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
470

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
151

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
423

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...