Salvat de pompieri, dupa ce a adormit cu mancarea pe aragaz!

Trei persoane, printre care si un copil, au fost salvate in ultimele 48 de ore de pompierii botosaneni. Un barbat in varsta de 73 de ani a suferit un preinfarct in noaptea de vineri spre sambata, dar a fost salvat cu ajutorul pompierilor care l-au transportat pana la ambulanta.

Ajunsi la domiciliul lui Stefan T., medicii au realizat ca nu-l pot cobori la salvare si au solicitat sprijinul pompierilor. Un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani s-a deplasat la locul indicat si a reusit sa il transporte pe barbat din apartamentul sau, situat la etajul IV al unui bloc de pe strada Unirii din municipiul Botosani, pana la ambulanta parcata in fata blocului.

Un copil de un an si 10 luni a fost salvat de pompierii botosaneni dupa ce a ramas blocat in apartamentul situat la etajul III al unui bloc de pe strada Primaverii, unde locuieste cu parintii sai.

S-a intamplat sambata, cu putin dupa ora 9.00. Ramas pentru o clipa singur in casa, micutul a blocat usa de la intrarea in locuinta. Speriata ca i s-ar putea intampla ceva rau fiului sau, mama micutului a sunat la numarul unic de urgenta 112 cerand ajutor pompierilor.

Doua echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani s-au deplasat la fata locului cu o autoscara si au urcat la etajul III prin exteriorul cladirii. Pompierii au reusit sa intre in apartament pe balcon si au deschis usa de la intrare. Din fericire, copilul a fost gasit in holul apartamentului nevatamat.

Un alt cetatean din municipiul Botosani, care a adormit cu mancarea pe foc, a fost scos de pompieri din casa plina de fum inainte ca viata sa-i fie pusa in pericol. Dan M. locuieste intr-un apartament de pe strada Savenilor.

Duminica seara, cu putin dupa ora 19.00, acesta si-a pus pus mancarea pe foc, iar in timp ce astepta sa se incalzeasca a adormit. Mancarea a ars degajand un fum dens.

"Alertati de fumul negru care iesea din apartamentul de la etajul I, vecinii au chemat in ajutor pompierii. Un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani s-a deplasat la locul indicat. In timp ce unul dintre pompieri l-a scos pe proprietar afara din apartament, ceilalti au stins incendiul si au deschis ferestrele", a mentionat plutonier Dorina Lupu, ofiter Birou Relatii Publice in cadrul IJSU Botosani.

Prin interventia fortelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Botosan au fost salvate bunuri materiale in valoare de 130.000 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...